Uniek, snel, kolosaal, praktisch en typisch Amerikaans

Ford USA, de naam zegt het al, een echte Amerikaan! Alles groots; van omvang tot prestaties en van luxe tot accu.

Groots in omvang

Het eerste wat opvalt van de Ford F150 Lightning is zijn formaat. Met 591,1 cm is hij langer dan... laten we even een grote stationwagen pakken. Een Audi A6. En niet een beetje, maar bijna een meter langer! Wij kunnen op een Bentley en Rolls Royce na geen langere auto's voor de Europese markt vinden. Maar daar houdt het niet bij op. Het dak torent boven de bouwvakkersbusjes uit met 1.98,9cm en de breedte kan een probleem zijn voor je garagedeur met 2.03 meter exclusief de buitenspiegels (+9 cm ingeklapt / +40 cm uitgeklapt)!  

Groots in prestaties

Een dikke V8 vind je niet terug in deze pick-up, al zou je het wel verwachten voor zo'n kolos. Deze Ford F150 is 'Lightning fast' van z'n plek dankzij de 2 elektromotoren die gecombineerd 589pk en 1050 Nm kunnen leveren. Goed voor een 0 km/u naar 100 km/u sprint in 4.0 seconden. Sneller dan een 2023 Porsche 911 Carrera 4S!

In Europa wordt er geen enkele auto verkocht met een grotere accu dan een Rolls-Royce Spectre met 110 kWh. De Ford F150 Lightning verplet deze cijfers met een accucapaciteit van maar liefst 131 kWh! Natuurlijk speelt de omvang van de Ford ook mee met het kwijt kunnen van deze enorme accu. Deze Ford kan er dan ook ruim 500km ver mee komen. Je zou meer verwachten met zo'n enorme accu, maar helaas is deze Ford geen lichtgewicht of aerodynamisch te noemen. Maar hé, daar is die ook niet voor gebouwd!

Een echt werkpaard is deze F150 Lightning! In het saaie Nederland word je beperkt met maximaal 3.500 kilo trekgewicht met je rijbewijs B. In Amerika mag het model tot 3.850 kilo trekken! Dus die 3.500kg is een eitje! Ohja, de afneembare trekhaak zit er al onder, dus ook dat houd je niet tegen.

Groots in actieradius

Dat zijn de cijfers volgens Ford met deze F150 Lightning Extended Range. Laadstress is dus helemaal niet meer aan de orde!

Groots in luxe

Je hebt werkpaarden en showpaarden en je hebt bedrijfswagens en luxe wagens. Of... Je hebt de Ford F150  Lightning, met het beste van beide werelden. Ruimte voor 5 personen, in alle luxe en comfort. Met een aanhanger van 3.500 kilo, een enorme open laadbak achter en een afsluitbare 'frunk' voor je waardevolle bagage voorin. 

Eenmaal in de 'cabine' ontbreekt er niks voor bestuurder en passagiers. Dankzij het enorme panoramische dak lijkt er weinig over te blijven van dat dak, al helemaal als je het glazen schuif- kanteldak volledig open schuift. Stoelverwarming voor en achter, stoelventilatie, verwarmde stuurwielrand, een standkachel- ventilatie en uiteraard climate control zorgen voor perfect thermisch comfort en het B&O Audiosysteem zorgt voor de juiste klanken uit de 18 speakers. Luxe lederen bekleding, elektrisch verstelbare voorstoelen, armsteunen voor en achter en meer dan voldoende beenruimte op alle zitplaatsen maken deze pick-up een echte allemansvriend.