De meest avontuurlijke uitvoering van de Kamiq

De Kamiq

De Skoda Kamiq staat bekend als een compacte en praktische cross-over met hoge instap. In 2019 geïntroduceerd als zusje van de toch kleinere Volkswagen T-Cross en SEAT Arona. De Kamiq is makkelijk te herkennen aan de platte, horizontale LED dagrijverlichting die direct aan de bijna verticaal geplaatste grill verbonden zijn. Bijzonder van de toch nog steeds compacte Kamiq is dat deze meer beenruimte biedt dan de grotere Skoda Octavia en Skoda Karoq.

Scoutline

Deze Kamiq, voorzien van een 150pk 1.5 TSI motor en 7 traps DSG automaat is bijzonder door de Scoutline uitvoering. Door het opgehoogde onderstel, kunststof lijsten rondom, de optionele 18 inch lichtmetalen velgen (standaard 17 inch bij de scoutline), LED achterlichten en niet te missen; de aluminium delen in de voorbumper, achterbumper en buitenspiegels. 

Skoda Kamiq Scoutline deurbeschermer

Van buiten avontuurlijk, van binnen pure luxe

Skoda, het praktische merk van de Volkswagen Audi Groep, ook bij het interieur (en zelfs bij het instappen) merk je al dat aan werkelijk alles gedacht is. Bij het openen van het portier komt er direct een deurbeschermer om de rand van de deur gevouwen. Zodat je nooit de rand beschadigt als het krap instappen is. Stap je juist uit in de regen? Dan kan je gelijk de paraplu uit het daarvoor bestemde vak in het portier grissen. Natuurlijk mogen bij dit soort praktische functies zaken als keyless niet ontbreken. Dus ook je autosleutel kan altijd onderin je broekzak blijven zitten. 

Zit je?

Het eerste wat je merkt bij het instappen; het enorme panoramadak, het open stuurwiel en royale raampartijen rondom. Allemaal belangrijke designelementen waardoor je het gevoel krijgt dat ruimte echt op 1 staat bij de Kamiq.

De stoffen ThermoFlux bekleding zorgt ook nog eens voor een stoel volgens Skoda 4.5x beter ventileert dan conventionele stof. Lijkt je dat fris? Zet dan de stoelverwarming lekker aan.

Praktisch...

Praktisch, het blijft terug komen bij een Skoda, ook deze Scoutline is voorzien van handige functionaliteiten, zoals automatisch inparkeren, terwijl jij alles kan volgen in de achteruitrijcamera. Een virtual cockpit, zodat jij geen afslag meer mist terwijl het scherm in de middenconsole je Spotify weergeeft in Apple CarPlay of Android Auto. Of een draadloze telefoonlader om je accu op peil te houden zonder allemaal kabels door de auto. 

Slim...

Een keer wat verder op pad? Geen probleem! Adaptieve cruise control houdt voor jou de snelheid vast, maar remt netjes mee met het overige verkeer. De lane assist controleert of je wel op zit te letten na 2 uur rijden. En dat terwijl de dodehoek detectie signalen geeft als je gepasseerd wordt. Raak je echt vermoeid? Ook dan geeft de Kamiq je een signaaltje dat je beter even een kopje koffie kan gaan drinken om veilig op weg te blijven. 

Trekken?

Laten we wel voorop stellen dat de Kamiq geen trekpaard is, daarvoor is de auto simpelweg te licht. Maar dat maakt hem juist wel weer heel efficient! Toch ontbreekt het bij deze Kamiq niet aan een elektrisch wegklapbare trekhaak, handig voor een aanhanger (tot 1250kg!) of een fietsendrager voor de avontuurlijke scout.