Zijn de hoge prijzen een barrière om elektrisch te rijden?

AutoHaarhuis klaar voor betaalbare elektrische modellen

Uit de meest recente Elektrisch Rijden Monitor blijkt dat de hoge kosten de voornaamste hindernis vormen voor automobilisten om over te stappen op elektrisch rijden. Maar, als de nood het hoogst is, is de redding nabij, omdat bijna alle grote merken binnenkort modellen introduceren die rond de 25.000 euro kosten. Laten wij bij AutoHaarhuis daar nou goed voorbereid op zijn. 

Peugeot grijs

Kloof tussen wens en werkelijkheid bij elektrische auto's blijft groot

Uit onderzoek blijkt dat 71% van de Nederlanders elektrische auto's te duur vindt, met een gemiddelde prijs van €45.850. De gemiddelde koper wil echter niet meer dan €31.698 uitgeven, een kloof van ruim €14.000 tussen wens en realiteit volgens de Elektrisch Rijden Monitor.

Toch is er hoop: een nieuwe generatie elektrische auto's van rond de €25.000 staat bijna klaar, waardoor elektrisch rijden betaalbaarder wordt. Elon Musk beloofde al jaren een model voor €25.000, maar tot nu toe zonder succes. Volgens Reuters is het zelfs mogelijk dat dit model nooit zal verschijnen, omdat Tesla het platform wil gebruiken voor een toekomstige robotaxi, mogelijk onthuld in augustus.

Opel Mokka groen

Elektrisch rijden voor iedereen binnen bereik

Tot nu toe waren vooral leaserijders en mensen met een hoog inkomen geïnteresseerd in elektrische auto's vanwege fiscale voordelen Maar omdat elektrische auto’s de afgelopen jaren al gauw 45.000 euro kostten, lieten met name particuliere kopers het afweten. 

De wens naar betaalbare alternatieven tot €25.000 is begrijpelijk. Daarbij kan men profiteren van 2000 euro subsidie op de aanschafprijs bij AutoHaarhuis. En tot en met volgend jaar hoeven zij ook geen wegenbelasting te betalen.