Vriezenveenseweg 42, 7678 VC Geesteren
0546 - 63 12 41
Homeslideshow

Buitenlandverklaring

Op vakantie met jouw leaseauto? Leuk!

Wanneer je met jouw leaseauto naar het buitenland op vakantie gaat, heb je voor een aantal landen een buitenlandverklaring (AIT*) nodig. Dit is een document waarin staat dat je toestemming gekregen hebt van Haarhuis Autolease om in de auto te mogen rijden.

In welke landen is de verklaring benodigd?

Albanië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Israël, Kroatië, Letland, Litouwen, Macedonië (Voormalige Joegoslavische Republiek), Marokko, Moldavië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Tunesië, Turkije, Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, Wit-Rusland.

Houd er rekening mee dat de verzekeringsdekking voor die landen van toepassing moet zijn. Dit staat aangegeven op de groene kaart. Voor Oost-Europa of Noord-Afrika heb je een speciale buitenlandverklaring nodig, waar kosten aan verbonden zijn.

REIS JE NAAR TURKIJE?
Je machtiging moet ondertekend worden door het Turkse consulaat.

REIS JE NAAR MAROKKO?
Je machtiging moet ondertekend worden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag (BuZa) én door het Marokkaanse consulaat. Je dient daarom je reis naar Marokko goed te plannen, want dit kan tot een paar weken tijd in beslag nemen!

Het proces:

1. Haarhuis Autolease stelt de machtiging voor je op en stuurt deze per post naar de KvK;
2. De KvK ondertekent de machtiging en je ontvangt deze z.s.m. Na ontvangst kun je op reis met je leaseauto! (m.u.v. reizen naar Marokko en Turkije);
3. Reis je naar Marokko? Laat de machtiging tekenen door het Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag en vervolgens voor de finale legalisatie door het Marokkaanse consulaat.
4. Reis je naar Turkije? Laat de machtiging ondertekenen door de Turkse ambassade.

Vraag de buitenlandverklaring aan via 0546 – 631 241 of neem online contact met ons op via info@haarhuisautolease.nl. Vermeld bij het onderwerp dat het een buitenlandverklaring betreft en vermeld ook het vakantieland.

Wij wensen je een fijne vakantie!

*AIT: Alliance Internationale de Tourisme

Copyright © 2018 AutoHaarhuis Geesteren - Powered by: Autosoft B.V. - Disclaimer