Vriezenveenseweg 42, 7678 VC Geesteren
0546 - 63 12 41
Homeslideshow

Toelichting opties

De techniek in de autowereld gaat ontzettend snel. Autofabrikanten komen keer op keer weer met vernieuwende opties. Wij begrijpen dat al deze begrippen verwarring kunnen veroorzaken. Daarom hebben wij voor u verschillende moderne opties toegelicht. Heeft u interesse in 1 van onze voertuigen met deze opties? vraag ons gerust om de werking en mogelijkheden verder toe te lichten, wij zijn u graag van dienst.

Adaptieve Cruise Control (ACC)

Cruise Control komt al jaren voor in auto’s. Adaptieve Cruise Control is daarin tegen relatief nieuw. Bij deze variant controleert de auto de snelheid en afstand tot uw voorganger. Ongeacht de afstelling van uw cruise control staat ingesteld, behoud de auto een zekere afstand tot uw voorganger. Mocht uw voorganger afremmen om af te slaan of voor het rode licht komen te staan dan remt of stopt uw auto volledig.*

* Alleen bij voertuigen met een automatische versnellingsbak.

Automatisch / Adaptief Grootlicht

U kent het wel, u rijd in het donker en een tegenligger vergeet zijn grootlicht uit te zetten. Dit kan gevaarlijke en hinderlijke situaties met zich meebrengen. Om dit te voorkomen is adaptief grootlicht een optie die te leveren is op een aantal modellen. Dit houd in dat de auto controleert of er een tegenligger rijd en schakelt het grootlicht uit (automatisch) of schijnt het voertuig de lichtbundel om de tegenligger heen (adaptief).

Dode hoek detectie

Bij het rijden boven een (per auto verschillende) bepaalde snelheid controleert het voertuig doormiddel van camera’s / sensoren of er een auto in uw dode hoek bevind. De auto laat u dit dan weten door een lamp bij de desbetreffende buitenspiegel te laten branden. Als u toch onbedoeld van baan wissels kan de auto u ook een optische of audiovisuele waarschuwing geven om een aanrijding te voorkomen.

Electronische handrem

Een makkelijk bedienbare handrem zonder krachtig aan een hendel te moeten trekken. In veel auto’s zit tegenwoordig al een electrische handrem. Door simpelweg een knopje in te drukken, schakelt de auto automatisch de handrem in.

Hellingrem

Vanuit stilstand optrekken op een helling, normaal gesproken gebruikt u hierbij de handrem. Voertuigen met een electrische handrem zijn optioneel ook voorzien van een hellingrem. Zodra u stil komt te staan gaat de auto automatisch op de rem totdat u weer begint te rijden, en dat volledig automatisch.

Electrische Achterklep

Met een electrische achterklep kunt u uw klep automatisch openen en sluiten. Dit kan altijd nog gewoon als u achter de auto staat, maar ook vanaf het dashboard of met de sleutel. Handig als u met zware spullen naar de auto loopt, dan kunt u de klep dan alvast open doen zodat u de bagage in 1 keer achterin kan zetten.

Lane Assist

Lane Assist controleert of de auto binnen de weglijnen blijft. Zodra u als bestuurder even uw aandacht kwijt raakt en van uw baan dreigt te raken, geeft de auto (afhankelijk van het type) u een waarschuwing (audiovisueel of vibratie in stuurwiel) of corrigeert de auto zelf.

Parkeer Assistent

Parkeersensoren, parkeercamera… we kennen het allemaal. Maar tegenwoordig kunnen al veel auto’s geheel zelfstandig inparkeren. U geeft aan hoe u wilt parkeren: file pakeren of haaks parkeren. Vervolgens zet u uw richtingaanwijzer aan richting het parkeervak en de rest doet de auto voor u*.

* Niet alle auto’s remmen zelf.

360 Camera
Een achteruitrijcamera is handig, nog handiger is een 360 camera. Door 4 of meer camerabeelden te combineren kunt u alles zien rondom uw auto. Ideaal voor krappe parkeervakken en parkeren langs stoepranden.13148221_922358987873146_2115561118_o
Head Up Display (HUD)

Uw huidige snelheid, toeren, meldingen etc. geprojecteerd op uw voorruit. Veel van de weergegeven informatie is te personaliseren. Bijvoorbeeld wel of geen navigatie instructies, meldingen, verkeersmeldingen of verkeersborden in beeld.

Botswaarschuwingssysteem (anti collision system / city safety e.d.)

Doormiddel van een aantal sensoren en camera’s kan de auto de afstand tot uw voorganger bepalen of voetgangers en fietsers herkennen. Bij onverwachte situaties kan de auto zelf een noodstop maken. Bijvoorbeeld als er een voetganger plotseling voor u oversteekt. Let op: dit systeem werkt tot een (per auto afhankelijke) bepaalde snelheid.

Verkeersbordherkenning

Een ieder van ons twijfelt wel eens over de snelheid die hij/zij mag hanteren. Doormiddel van verkeersbordherkenning is deze twijfel nu verleden tijd. Uw auto houdt het namelijk allemaal voor u bij met een kleine camera. Deze camera herkent de verkeersborden en plaatst deze informatie vervolgens in uw scherm. Hierdoor kunt u altijd even terugvallen op deze informatie. Enkele systemen kunnen naast  snelheidslimieten ook inhaalverboden, verplichte rijrichtingen en adviessnelheden herkennen.

LED koplampen

Gloeilampen en Xenon kent iedereen. Ook LED dagrijverlichting is tegenwoordig heel normaal op de openbare weg. Sinds kort leveren fabrikanten ook LED koplampen op bepaalde modellen. Het voordeel van LED koplampen is de lichtopbrengst en efficiëntie. Daarom komen ze ook veel voor bij hybride voertuigen.

Automatisch dimmende (binnen)spiegel(s)

In uw spiegel zit een sensor welke de hoeveelheid licht meet. Als achter u een auto rijd met groot licht of verkeerd afgestelde verlichting, zal de desbetreffende spiegel op basis van de hoge lichtintensiteit uw spiegel automatisch dimmen. Hierdoor heeft u als bestuurder geen last van de persoon achter u.

Stoelventilatie/stoelverkoeling

Stoelverwarming is een welbekend begrip. Bij koud weer of last van de rug de stoelverwarming aan is heerlijk. Tegenwoordig kan er ook stoelventilatie in uw auto zitten. Door de koude lucht van de airco door de kleine gaatjes in uw (lederen) bekleding te persen blijft de stoel heerlijk koel. Heerlijk met warm weer!

Keyless Entry and Go!

Keyless Entry and Go! De sleutel bij u hebben is voldoende. Afhankelijk van de auto gaat de auto al van slot als u uw hand achter de greep doet of zit er een klein knopje op de portiergreep. Eenmaal ingestapt zit er een knop op het dashboard om de motor te starten. Deze functioneert als de sleutel aanwezig is in het voertuig. Hierdoor hoeft u uw sleutel niet meer uit uw handtas of zak te halen. Ook het afsluiten van de auto is kinderlijk eenvoudig. Gebruik de knoppen / touchsensoren om uw auto weer af te sluiten. Bij sommige auto’s is het weglopen met de sleutel al voldoende om de auto af te sluiten.

Sleutelgeheugen

Sleutels met geheugen kunt u zelf programmeren, bijvoorbeeld 1 voor u en 1 voor uw partner. Deze sleutels bepalen vervolgens de stand bij een elektrisch verstelbare stoel en de stand van de buitenspiegels. Bij een aantal voertuigen is het ook mogelijk de rijstand, radiozender, temperatuur etc. in te stellen op de sleutels. Hierdoor kunt u met een gerust hart uw auto met uw partner delen zonder dat u elke keer alles weer in de juiste stand moet zetten.

 

Heeft u een andere optie op 1 van onze voertuigen gezien en weet u niet wat dit inhoud? neem gerust contact met ons op.

 

Copyright © 2018 AutoHaarhuis Geesteren - Powered by: Autosoft B.V. - Disclaimer