De Toyota Aygo X, stadsauto, hoge instapper en cabriolet in 1

Compact, luxe, hoge instap en cabriolet in 1

Ooit, in een grijs verleden (2005) werd het trio van de Toyota Aygo, Peugeot 107 en Citroën C1 gelanceerd. Goedkope, zuinige en vooral betrouwbare stadsauto's. Auto's waarbij elektrische ramen, centrale vergrendeling of airco opties waren. 

Anno 2023 is er veel veranderd. Zo zijn in 2021 de laatste Citroën C1's van de band gerold, heeft Peugeot nog +1 gedaan om er een 108 van te maken en vervolgens in 2021 ook de productie te staken. De Aygo is (net zoals zijn neefjes) in 2014 flink van design en uitrusting gewisseld. 

2022 was het jaar dat de Aygo als Aygo X verder door het leven gaat. Een compleet nieuw model wat aan alle kanten gegroeid is. Echter zit het grootste verschil in de hoogte (65mm). Wat resulteert in een veel aangenamere instap. 

Aygo X

Een urban crossover, ofwel, een stadsauto met hoge instap. Lekker compact dus makkelijk te parkeren. De hoge instap en zit zorgen voor goed veel overzicht. Tijdens het rijden de blauwe lucht ervaren? Dankzij het canvas schuifdak heb je het gevoel dat je in een cabriolet rijdt! En dat terwijl de JBL speakers je favoriete muziek afspelen via Apple CarPlay of Android Auto, de adaptieve cruise control de afstand tot je voorligger bewaakt en je telefoon draadloos opgeladen wordt.