CUPRA Leon Sportstourer

De geweldige CUPRA Leon Sportstourer. De saaie grijze, witte en zwarte accenten die bij de standaard auto's voorkomen om de auto er sportiever uit te laten zien is volgens CUPRA niet meer van deze tijd. Deze tijd vraagt om vernieuwing en daar heeft CUPRA voor gezorgd. Met de koperen accenten in de velgen en de logo's brengt CUPRA de auto naar een nieuwe tijdperk. Buiten deze nieuwe uitstraling, is de CUPRA Leon Sportstourer een sportieve hybride met 245pk. Dit is dus niet een standaard hybride auto waarmee je op pad gaat.

Cupra achterkant

De CUPRA Leon Sportstourer

CUPRA is het nieuwste merk binnen de VW AG Groep. CUPRA is een zelfstandig merk afgeleid van de SEAT CUPRA-serie auto’s. Voorheen stond CUPRA bekend als SEAT Sport. De Leon van zowel CUPRA en SEAT zijn in basis ook hetzelfde, maar toch verschillen deze auto’s wel degelijk. Beide auto’s zijn leverbaar met een 1.4 e-Hybrid aandrijvingslijn. Daarentegen is de CUPRA uitgerust met 245pk en de SEAT met ‘maar’ 205pk. Buiten dit allemaal is CUPRA de officiële automotive partner van FC Barcelona en houd het bedrijf zich bezig met allerlei sporten zoals Padel, Formula E en Extreme E.

Cupra voorkant

Design

CUPRA gaat voor een totaal nieuwe uitstraling in de autobranche. De meeste auto’s worden afgewerkt met zwarte, witte of grijze accenten om een extra uitstraling aan de auto te geven. CUPRA gebruikt hierbij een vrij unieke kleur, namelijk, een koperen kleur. Deze koperen kleur brengt een sportieve manier van rijden met zich mee.

De buitenkant van de CUPRA Leon Sportstourer staat bekend als een sportieve auto met koperen accenten in de logo’s en in de 19 inch Performance velgen. Full-LED koplampen en doorlopende achterlichten zorgen niet alleen voor een goede uitstraling, maar mede voor genoeg belichting op de weg.

cupra hybride

1.4 e-Hybrid 245pk

Met 245pk, een topsnelheid van 225km/u en in 7 seconden naar de 100km/u, is de CUPRA Leon Sportstourer zeker geen normale Hybride auto. De CUPRA Leon kan tot 58 kilometer elektrische kilometers afleggen en dit brengt voordelen met zich mee. Zo zijn kleinere afstanden op een zuinige en milieubewuste manier af te leggen en met de makkelijke oplaadmogelijkheden worden de elektrische kilometers overal weer aangevuld.

Cupra Knop

Nieuwe technologische snufjes

Aan alle handigheden is gedacht in het interieur van de CUPRA Leon Sportstourer. Zo is er adaptieve cruise control, een draadloze telefoonlader, parkeersensoren, spraakbediening en is er Android Auto en Apple CarPlay. Nu zijn er genoeg snufjes die nog niet opgenoemd zijn, maar er is één heel cool snufje, wat CUPRA verschilt van de gewone auto’s: dit is de CUPRA knop. Deze knop zit aan het stuur en geeft de mogelijkheid om in verschillende rijdstanden te switchen. In de Range stand rijd je het meest besparend. De stand Comfort is fijn voor op de snelweg en voor lange ritten. In de Performance stand rijd je het meest sportief. Dan is de optie Individual er nog, waarbij je het helemaal kan instellen naar je eigen wens. En ten slotte de heb je de CUPRA stand en deze is erg interessant, de CUPRA stand geeft de auto namelijk een extra E-Boost, buiten dit komt er in de auto een totaal nieuwe beleving. Door deze stand brult de viercilinder echt in de auto. Voor de echte auto fanaten zet je dan netjes de muziek uit en ga je genieten van het geluid.