De vernieuwde Seat Ateca FR

Verrassend ruim, de vernieuwde Seat Ateca FR 1.5 TSI 150pk DSG

2021 Seat Ateca FR DSG 1.5 TSI 150pk

De Seat Ateca

Seat, onderdeel van VAG (Volkswagen Audi Groep) deelt het platform van de Ateca met een aantal andere merken, zoals de Audi met de Q2, Volkswagen met de T-Roc en Skoda met de Karoq. De Ateca (510 l bagageruimte) zijn samen met de Karoq (521 l begageruimte)  bij uitstek de grootsten in de familie.

 

FR - Formula Racing

De Formula Racing (FR) lijn van Seat is al jaren een begrip. De FR uitgevoerde auto's zijn tegenwoordig alleen nog FR op het gebied van styling in het in- en exterieur. Rode stiksels, sportstoelen, sportstuur, grote wielen, een sportonderstel, een sportieve voor- en achterbumper en een flinke spoiler op de achterklep zijn voor bijna elke Seat Formula Racing standaard inbegrepen. 

Hola! Projection

Spaans temperament in design

In het vooronder van deze Seat ligt de 150pk 1.5 TSI gekoppeld aan een zeventraps DSG automaat. Deze aandrijflijn wordt over de gehele VAG Groep toegepast, van Golf tot Audi Q3 en van Audi A1 tot Skoda Superb. Ook bediening, aanwezige software en de waarschuwingstonen komen rechtstreeks van de Volkswagen ontwikkel afdeling.

Het ontwerp van de auto daarintegen? Waar een projector in de buitenspiegel als instapverlichting bij veel merken al toegepast wordt, zijn het altijd logo's van de fabrikant of model die je naast de auto terug vind. Seat weet ook wel dat wij als autoliefhebbers weten in welke auto wij rijden, daarom groet de Ateca je niet met een Seat logo, maar met:

Hola! 

De FR uitvoering

19 inch lichtmetalen velgen, Keyless Entry & Go, Navigatie, een zwarte dakhemel, aluminium sportpedalen, Dynamische knipperlichten, Achteruitrijcamera, Parkeerassistent, Stoelverwarming, Stuurverwarming, Digitaal Dashboard... Niet voor niks, de meest uitgebreide uitvoering voor de Ateca. Bovendien zijn al deze opties extra ten opzichte van het de Reference uitvoering.

Hebben wij jouw interesse gewekt?