10 tips om de inruilwaarde van je auto te maximaliseren

10 tips om de inruilwaarde van je auto te maximaliseren

Je bent opzoek naar een nieuwe auto, maar hebt er op dit moment nog zelf één in bezit. De auto die je nu hebt, wil je gebruiken als inruilauto voor de nieuwe auto. Je wil natuurlijk dat de inruilwaarde zo hoog mogelijk is, maar hoe zorg je voor een maximale inruilwaarde? Wij geven je 10 tips om de inruilwaarde van jouw auto te verhogen en/of te maximaliseren

1. Maak de auto goed schoon

Deze stap is het meest voordehandliggend. Zorg dat je de auto goed wast van de buitenkant en goed schoonmaakt van de binnenkant. Ga langs de wasstraat, pak een stofzuiger, klop de automatten uit, maakt de ruiten schoon en haal rommel uit de auto.

Tip: Gebruik schoonmaakmiddel dat geen witte strepen achterlaat op bijvoorbeeld kunststof.

Optioneel kan je de stoelen van de auto laten reinigen, hierdoor lijkt de auto een stuk schoner van de binnenkant. Zijn de automatten versleten en zitten er gaten in? Overweeg dan om ze te vervangen voordat je de auto inruilt.

2. APK-keuring

Op het moment van inruilen kan een vrij recente APK helpen bij de inruilwaarde. De APK-keuring geeft aan of de auto goedgekeurd is op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Een APK geeft zekerheid dat de auto in goede staat verkeerd. Het is dus aan te raden om je APK te verversen voordat je hem gaat inruilen of verkopen. Een APK kost slechts een paar tientjes en is snel geregeld.

APK plannen? Bij Auto Haarhuis plan je gemakkelijk online een afspraak in jouw APK.

 

3. Onderhoudshistorie en instructieboekje

Zorg dat de onderhoudshistorie en het instructieboekje in de auto liggen en dat deze netjes zijn bijgehouden. Als alle beurten netjes zijn afgestempeld door een garage en jij alle facturen en reparaties kan laten zien dan geeft het aan dat er netjes voor de auto is gezorgd. Het helpt je om de maximale inruilwaarde te behalen voor jouw auto.

4. Behandel verweerde bumpers en stootstrippen

Hoe ouder kunststof wordt, hoe meer het kan gaan verkleuren. Dit gaat ten koste van het uiterlijk van de auto. Dit is makkelijk te verhelpen door een spuitbus bumperspray voor bumpers en strippen te gebruiken. Jouw auto lijkt hierdoor direct een paar jaar jonger.

5. Vervang kapotte wieldoppen

Kapotte wieldoppen kunnen wel eens voorkomen. Elke automobilist raakt namelijk wel eens een stoeprand. Een kapotte of ontbrekende wieldop heeft veel invloed op het uiterlijk van de auto en het is iets waar het autobedrijf naar kijkt. De inruilwaarde kan hierdoor lager uitvallen.

Vervang daarom kapotte of ontbrekende wieldoppen. Een nieuwe set wieldoppen hoeft helemaal niet duur te zijn. Voor €30 à €40 heb je al mooie wieldoppen.

6. Zorg voor nette velgen

Heb je geen wieldoppen maar velgen? Knap deze op of reinig de velgen grondig. De velgen zijn erg bepalend voor de uitstraling van de auto en daarmee ook de inruilwaarde. Nette velgen maken de auto voor het autobedrijf makkelijker verkoopbaar omdat ze een hogere inruilwaarde hebben. Afhankelijk van het soort velgen dat je hebt, verschilt ook de manier van reinigen en/of opknappen.

7. Een goede set banden

Heb jij goede banden onder de auto zitten, winter- en/of zomerbanden bij de auto of rijdt je op all-weather banden? Ongeacht op wat voor banden jouw auto staat, zorg dat de banden voldoende profiel hebben. Hebben de banden van jouw auto weinig of bijna geen profiel meer? Informeer dan naar de prijs van nieuwe banden of kijk of je tweedehands een paar goede banden kunt vinden.

8. Controleer de vloeistoffen en motorruimte

Autobedrijven kijken regelmatig onder de motorkap bij het bepalen van de inruilwaarde van een auto. Zorg dat de motorruimte netjes oogt en dat de vloeistoffen netjes zijn gevuld. Het is altijd aangeraden om je vloeistoffen netjes gevuld te houden, controleer het daarom voor de zekerheid voordat je de auto gaat inruilen. Denk aan het oliepeil en het ruitenwisservloeistof. Wanneer deze juist zijn geeft het aan dat de auto netjes verzorgd is. Dit kan je helpen bij het maximaliseren van de inruilwaarde.

9. Reservesleutel meenemen

Vergeet niet de reservesleutel van jouw auto mee te nemen als je de auto in gaat ruilen. Heb je geen reservesleutel of kan je hem niet vinden? Dan kan het de inruilwaarde (flink) verlagen, zorg dus dat je er een in bezit hebt en deze meeneemt..

10. Zorg dat alle lampen werken

Als je een auto in gaat ruilen zorg dan dat alle verlichting van de auto werkt. Controleer voor de zekerheid alle lampen voordat je de auto gaat inruilen. Lamp gevonden die niet werkt? Het is vaak vrij gemakkelijk om een lampje te vervangen. Vervang hem zelf of vraag een garage uit de buurt om deze te vervangen.

Tot slot: Wees realistisch en verdiep je in de inruilwaarde

De laatste tip die wij je mee kunnen geven is om realistisch te zijn met de inruilwaarde. Oriënteer je online waar vergelijkbare auto’s worden verkocht. Vergelijk op bouwjaar, kilometerstand en eventuele opties. Bereken ook eens jouw inruilwaarde via verschillende tools die op het internet te vinden zijn zodat je ongeveer weet waar je aan toe bent.
Inruilwaardes kunnen ook erg verschillen tussen autobedrijven. Het kan dus nooit kwaad om langs meerdere autobedrijven te gaan en te vragen wat voor inruilwaarde ze zouden bieden voor jouw auto.
Deze tips helpen jou bij het maximaliseren van de inruilwaarde van jouw auto. Het uitgangspunt over het algemeen is dat je aan moet kunnen tonen dat er goed voor de auto gezorgd is en dat de auto in goede staat verkeerd. Als jouw auto altijd netjes verzorgd is, zal jouw auto eerder aan vrijwel alles voldoen waar autobedrijven op letten. Succes in de zoektocht naar jouw nieuwe auto!
Hulp nodig in jouw zoektocht? Bekijk ons actuele aanbod occasions of kom langs in één van onze vestigingen. Wij zijn te vinden in zowel Geesteren als Almelo.

tot 21:00
Filters toepassen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×