Nieuwsbrief Januari

Nieuwsbrief Januari

Beste klant,

Het nieuwe jaar is alweer een paar weken onderweg. We zijn weer bijgekomen van de drukke en dure decembermaand. Misschien is een van uw voornemens voor 2020 wel om geld te besparen. Het leven is immers al duur genoeg. Maar hoe pakt u dat aan? In onze eerste nieuwsbrief van 2020 geven wij u verschillende tips om te besparen op uw autokosten. Kleine moeite, u merkt er soms niks van, behalve in uw portemonnee.

Wij wensen u veel leesplezier!

Namens alle medewerkers van Auto Haarhuis


 

Geld besparen door de bandenspanning te controleren

De juiste bandenspanning is erg belangrijk. We geven u 3 redenen:

  1. Meer veiligheid. Zachte banden hebben tot gevolg dat uw auto minder grip heeft op het asfalt. Dit betekent een langere remweg en een hogere slipkans en dus meer kans op schade (of erger).
  2. Lager brandstofverbruik. Voldoende lucht in de banden zorgt voor een lager brandstofverbruik.
  3. Minder slijtage. Als uw banden 20% te zacht zijn, dan verkort u de levensduur met een kwart. In plaats van 80.000 kilometer rijdt u dan nog maar 60.000 kilometer met een set banden.

Twijfelt u aan de spanning van uw autobanden? Laat deze dan even controleren, u kunt hier zo voor langsrijden. Tip: Vergeet ook niet uw reservewiel te controleren


 

Zorg dat ze recht staan

Een aanvaring van de wielen met een stoeprand of bijvoorbeeld een kuil in de weg kan ervoor zorgen dat de wielen niet langer goed uitgelijnd zijn onder de auto. Dit heeft tot gevolg dat de banden niet alleen schuin afslijten, maar ook sneller verslijten.

In de praktijk zien we dat de uitlijning vaak niet meer binnen de marges is bij auto’s die meer dan 60.000 km hebben gereden. Maak daarom een afspraak om de uitlijning van uw auto te laten controleren en voorkom extra slijtage aan de banden en hogere brandstofkosten

 


 

Bespaar niet op olie

De kwaliteit van olie neemt af als deze lange tijd in de motor zit. Om uw auto in goede staat te houden, is het essentieel dat de olie op tijd ververst wordt. De vloeistof neemt namelijk deeltjes op van inwendige en uitwendige vervuiling, waardoor het oliefilter verzadigd raakt van alle verontreinigingen.

Bij een onderhoudsbeurt verversen wij altijd de olie en vervangen wij het filter. Geen onderhoudsbeurt, maar alleen olie verversen? Dat kan ook! U kunt altijd even vragen of de olie gecontroleerd kan worden.


 

Gebruik de airco verstandig

Wat kunt u doen om de hoge kosten van de airco in de hand te houden?

  1. Zet de airco niet in de laagste stand, maar rond de 22 graden. Hoe kouder, hoe meer brandstof u verbruikt.
  2. Beperk het verschil met de buitentemperatuur tot maximaal 5 graden.
  3. Rijd niet met open ramen. Door de hogere luchtweerstand stijgt het energieverbruik met 10%.
  4. Gebruik de airco alleen als het echt nodig is (maar minimaal 1x per week 10 minuten om storingen te voorkomen).

Met deze tips kunt u aanzienlijk besparen op het energieverbruik van de airco en toch genieten van een fijn klimaat in uw auto.


 

Ook elke maand deze nieuwsbrief ontvangen? Vul hieronder uw gegevens in!

Uitschrijven voor de nieuwsbrief? Dit kan onderin de nieuwsbrief in uw email.

tot 21:00
Filters toepassen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×