Review: De nieuwe Hyundai TUCSON Hybrid

Body

Misschien wel de allerbeste compacte SUV van dit moment


Hyundai is een compleet nieuwe weg ingeslagen met de nieuwe TUCSON van 2021. Een veel brutalere weg. Waar de TUCSON voorheen keurig, maar niet echt een opvallende verschijning was, is het nieuwe model een echte blikvanger. Wij zijn enthousiast! In deze blog haken we daarom in op de ‘eigenwijze’ veranderingen. En dat zijn er heel wat, kunnen we je vertellen. Niet alleen het onderstel, de techniek, de aandrijflijnen en het interieur zijn nieuw, maar zelfs zaken als de hendels achter de stuurkolom en de sleutel moesten eraan geloven bij de ‘makeover’. En resultaat mag er zeker zijn.

Tucson achterzijde

De nieuwe TUCSON is een opvallende verschijning vanuit alle hoeken. Om te beginnen met het front. De ‘donker chromen’ grille heeft een groot oppervlak tot zijn beschikking genomen en gaat perfect vloeiend over in de dagrijlampen. Dit geeft het effect dat ze onzichtbaar lijken wanneer de auto stilstaat. Ditzelfde effect geven de ruitenwissers: deze zijn verstopt onder de dakspoiler. Wanneer je de startknop indrukt, zul je meteen zien dat de LED-dagrijlampen zijn opgebouwd uit verschillende elementen, waarmee ze absoluut tot hun recht komen. Van opzij valt de forse chroomstrip meteen op, samen met de strakke lijnen, rechthoekige wielkasten en stoere wielen. De kont is minstens zo opvallend als het front. De aaneengesloten LED-achterlichten zien we vaker, voornamelijk bij de Duitse merken, maar bij Hyundai hebben ze er geheel eigen draai aan gegeven.

Tucson vanbinnen

Wanneer je plaats neemt achter het stuur, zul je merken dat de TUCSON aanvoelt als een grote, zware auto. Het dashboard oogt -net als de buitenkant- strak en modern. Er wordt gebruik gemaakt van luxe materialen en daarmee behoort de TUCSON zelfs tot de top van zijn segment. Hetzelfde geldt voor de reactietijd en het bedieningsgemak van het 10,25 inch infotainmentsysteem. Een gave extra -naast alle andere moderne veiligheids- en rijhulpsystemen- is Hyundai’s nieuwe ‘Blind-spot View Monitor’. Dit systeem toont bij richting aangeven de dode hoek op het beeldscherm onder de buitenspiegels en zorgt ervoor dat de ‘dode hoek’ in feite niet meer bestaat.

Wat betreft rijden is de Hyundai vlot, stil, stabiel en makkelijk controleerbaar. De nieuwe hybride-aandrijflijn zorgt ervoor dat verbrandings- en elektromotoren elkaar perfect aanvullen en zijn samen -bij de mild-hybride versie die wij op voorraad hebben- goed voor 150 pk. Het in- en uitschakelen van de benzinemotor, die ook op de snelweg geregeld even uitvalt, gaat volkomen onmerkbaar en zorgt voor extra zuinigheid. Comfort en rust voeren de boventoon bij deze auto.

De Tucson als reisauto

Van plan om er van de zomer met de auto tussenuit te gaan? Dan kunnen wij je hiermee de ideale reisauto garanderen. Je kunt er met het hele gezin ruim in plaatsnemen, en de zitplaatsen voelen comfortabel aan. Wanneer je de kofferklep opent, kom je terecht in zeeën van bagageruimte. Handig!

De nieuwe Hyundai TUCSON is leverbaar in 3 verschillende motorische uitvoeringen: MHEV, HEV en PHEV. Hiervan is er één uitvoering zojuist binnengekomen bij AutoHaarhuis: de full-option TUCSON 1.6 T-GDI 48V MHEV ofwel, de 150 pk sterke benzine Mild Hybrid automaat in de speciale kleur Dark Knight Metallic. Deze luxe TUCSON is voorzien van o.a. een elektrisch glazen panoramadak, navigatie, Apple CarPlay, Lane Assist, grootlichtassistent, achteruitrijcamera, parkeersensoren voor en achter, stoelverwarming, stuurverwarming etc.

Nieuwprijs: €47.090,-
Prijs bij AutoHaarhuis: €41.250,-
Jouw voordeel: €5840,- (!)

 

Tucson Front

Interesse?