Rijdende computers

Rijdende computers

Moderne voertuigen zijn voorzien van ontzettend veel hulp-, veiligheids- en emissiesystemen om aan de eisen van nu te voldoen. Hiervoor bouwen autofabrikanten enkele honderden sensoren in nieuwe voertuigen. Als eindgebruiker merk je hier vrij weinig van.

Op het moment dat er iets niet klopt bewaard de auto zo genoemde foutcodes. Bij kleine fouten merkt u als gebruiker hier niks van. Op het moment dat de fouten de veiligheid, hulpsystemen of emissienormen in het geding brengen, laat de auto u dat weten door middel van een storingslampje of melding.

In onze app en instructieboekje van uw auto vind u alle lampjes die op uw dashboard voor kunnen komen. Bij twijfel over deze lampjes kunt u het beste even contact met ons opnemen.

Vakwerk

Onze monteurs weten over het algemeen goede raad met storingen. Door het uitlezen van de auto kan achterhaald worden waar het probleem zich bevind. Door de vakkennis van onze monteurs weten ze het probleem snel op te lossen.

Toch komt het af en toe voor dat de storing niet direct aan de foutcodes te herleiden zijn. De computers in de auto zien bijvoorbeeld dat het signaal van sensor X niet aankomt en geeft daarop een storing. De storing wijst op een defect in sensor X. Het vervangen van sensor X hoeft dan niet de oplossing te zijn. Naast dat verwante onderdelen “vreemde” foutcodes kunnen veroorzaken, kan het probleem ook in bijvoorbeeld de kabelboom of stekkerverbinding liggen. Wat nu?

Scope uitlezen

Voor dit soort bijzondere storingen, of bij problemen zonder foutcodes is er speciale apparatuur welke de pulsen van sensoren kan uitlezen. Niet de computer van de auto zelf, maar speciale testapparatuur. Deze apparatuur geeft door middel van een scope (lijn) weer hoe vaak en met met welk voltage een sensor signalen afgeeft. Deze scope wordt vergeleken met de standaard scope van het desbetreffende onderdeel. Indien er een (te groot) verschil aanwezig is, kan de monteur zien of het onderdeel defect is.

Door het gebruik van deze apparatuur kunnen communicatieproblemen tussen sensoren en computer uitgesloten worden, maar ook bijvoorbeeld slechte stekkerverbindingen of draadbreuken kunnen met deze apparatuur opgespoord worden.

Dankzij de vakkennis van onze medewerkers en moderne apparatuur is AutoHaarhuis altijd in staat u weer storingsvrij de weg op te sturen!

tot 21:00
Filters toepassen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×