Subsidie gebruikte elektrische auto

Vanaf 1 juli kunnen particulieren aanspraak maken op subsidie bij de aanschaf van een elektrische auto. En het is sindsdien hard gegaan met het aantal aanvragen. Zo hard dat de subsidiepot voor nieuwe auto’s voor dit jaar al leeg is. Maar niet getreurd, je krijgt ook subsidie bij de aanschaf van een jong gebruikte elektrische auto. Koop je nu een elektrische occasion die aan de voorwaarden voldoet? Dan maak je aanspraak op maar liefst € 2.000,- subsidie.

subsidie gebruikte elektrische auto

Welke elektrische auto’s komen in aanmerking voor subsidie?

Kies je voor de aanschaf van een gebruikte elektrische auto? Let er dan goed op dat jouw occasion aan de voorwaarden voor subsidie voldoet. Zo moet de elektrische auto die je koopt minimaal een actieradius hebben van 120 kilometer.

Alle elektrische auto’s met een cataloguswaarde (oorspronkelijke nieuwprijs) tussen de €12.000,- en €45.000,- maken aanspraak op subsidie. Is de auto die je koopt of least goedkoper of duurder? Dan kom je niet voor subsidie in aanmerking. Bovendien moet de auto oorspronkelijk ook als elektrische auto geproduceerd zijn.

Kort samengevat moet een auto dus aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De auto is 100% elektrisch;
  • Actieradius van minimaal 120 KM;
  • Cataloguswaarde tussen de €12.000,- en €45.000,-;
  • Auto is ook als elektrische auto geproduceerd (dus niet omgebouwd).

5 x elektrische occasion met subsidie

We hebben een groot aantal elektrische occasions op voorraad die allemaal in aanmerking komen voor subsidie. Om je op weg te helpen met jouw keuze hebben we speciaal voor jou 5 jong gebruikte EV’s voor je geselecteerd.

1. Nissan LEAF


*uit voorraad leverbaar in verschillende kleuren

Nissan heeft met de Leaf al een aantal jaren een sterke troef in handen als het aankomt op elektrisch rijden. Niet voor niets is de Leaf wereldwijd een van de meest verkochte elektrische auto’s. Het is een prima gezinsauto met een ruime actieradius van maar liefst 250 kilometer. Met de bijgeleverde snellader zijn de laadmogelijkheden bovendien optimaal. Dus ook op een dag dat je veel kilometers moet maken laat de Leaf je niet in de steek.

2. Renault ZOË


*uit voorraad leverbaar in verschillende kleuren

Een compacte maar volledig elektrische Renault. Net als Nissan en Hyundai is Renault al geruime tijd actief met de ontwikkeling van elektrische auto’s. Iets dat je terugziet in de kwaliteit. Met een actieradius van maar liefst 390 kilometer is deze kleine eigenzinnige auto een geduchte concurrent voor menig andere auto in het EV-segment.

ŠKODA CITIGOe iV

Op zoek naar een compacte elektrische stadsauto? Dan kun je bijna niet om de Skoda CITIGOe iV heen. Door het gewicht van het accupakket ligt de Citigo juist comfortabeler op de weg. Skoda heeft bij de productie van de elektrische Citigo ook goed nagedacht over de plek van de accu’s. Deze zitten namelijk onder de achterbank en daardoor levert de Citigo niets aan ruimte in ten opzichte van de benzine uitvoering van deze auto. De actieradius van 260 kilometer is degelijk en ruim voldoende in dit segment. Eerlijk is eerlijk, rijd je regelmatig lange afstanden en veel snelweg, dan is adviseren we misschien een EV met iets meer comfort. Maar als 2e auto of auto voor enkel woon-werkverkeer is de Citigo qua prijs-kwaliteitverhouding misschien wel de beste optie.

Smart EQ Fortwo

De elektrisch aangedreven Smart Fortwo voelt zich het meest thuis in de stad. Net als de Skoda Citigo is dit namelijk een compacte stadsauto die ervoor gemaakt is om kleine afstanden af te leggen. Samen met de Citigo en de Citroën C-Zero uit dit lijstje, is de Smart Fortwo de voordeligste keuze als het aankomt op een elektrische auto. Helemaal nu je bij aanschaf van deze auto aanspraak kunt maken op maar liefst 2000 euro subsidie. De actieradius van 160 kilometer is in vergelijking met de andere auto’s uit dit lijstje wat aan de lage kant, maar voor een stadsauto nog altijd voldoende. Want met een volle accu kun je bijvoorbeeld nog met gemak van Almelo naar Amsterdam.

Citroën C-ZERO

Een goedkopere elektrische auto dan de Citroën C-Zero is er niet. Zeker niet als je hem nu jong gebruikt koopt in combinatie met de subsidieregeling. Hoewel dit model alweer enige tijd op de markt is, geldt het nog altijd als een zeer interessante optie voor een compacte elektrische auto. Met een actieradius van 150 kilometer zit de C-Zero op een vergelijkbaar niveau met zijn directe concurrent de Smart Fortwo. De Citroën C-Zero is kort samengevat een degelijke, betrouwbare en voordelige optie als het aankomt op elektrisch rijden.

Wil je weten welke elektrische auto’s allemaal nog meer in aanmerking komen voor deze subsidieregeling?

Bekijk dan hier de gehele lijst van geschikte auto’s.

tot 21:00
Filters toepassen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×