Subsidies voor elektrisch rijden
Elektrisch rijden geen toekomstmuziek meer, maar actueel!

Ben jij van plan om een elektrische auto te kopen? …Dan is dít het juiste moment! Vanaf nu is er namelijk de mogelijkheid om subsidie aan te vragen voor het kopen of leasen van een elektrische auto. Als Nederlandse consument krijg je €4.000,- subsidie op een nieuwe- of €2.000,- op de aanschaf van een gebruikte *EV.

Subsidies voor elektrisch rijden

Wanneer kun je een aanvraag doen?

Per 1 juli 2020 wordt het loket geopend en is de subsidieregeling officieel van kracht, maar iedereen die op of na 4 juni 2020 een EV heeft gekocht, kan de subsidie alsnog met terugwerkende kracht aanvragen. Je hoeft dus niet te wachten tot 1 juli voor de aankoop van jouw EV. 😉

Voor wie is de subsidieregeling bedoeld?

De subsidie is alléén bedoeld voor particulieren. Op deze manier wordt elektrisch rijden óók voor de particulier aantrekkelijker gemaakt. Voor zakelijke rijders en ZZP’ers zijn er al gunstige regelingen m.b.t. elektrisch rijden, denk bijvoorbeeld aan de lage bijtelling.

Waar kun je de subsidie aanvragen?

Je kunt de subsidie Elektrische vanaf 1 juli 2020 aanvragen via de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Is een elektrische auto voor jou interessant?

Naast de gunstige subsidieregelingen, profiteer je met een elektrische auto van nog meer financiële voordelen. Je betaalt bijvoorbeeld geen wegenbelasting en bpm. Tevens is een elektrische auto goedkoper in onderhoud. Afgezien van de financiële voordelen, draag je ook een steentje bij aan een beter milieu. Het is maar een druppel op een gloeiende plaat, maar ook kleine bijdragen wegen mee.
Bovendien is het een genot om in een EV te rijden!

Welke voorwaarden gelden er voor de subsidie?

Een voorwaarde is dat de auto enkele jaren op naam van dezelfde eigenaar blijft staan. Eigenaren die binnen drie jaar een andere auto kopen, betalen een deel van de subsidie terug. Nog een voorwaarde is dat de elektrische auto wordt aangeschaft bij een erkend autobedrijf. Je kunt hiervoor dus terecht bij ons: team AutoHaarhuis.

Expert in elektrisch rijden

Benieuwd naar meer informatie of bent u op zoek naar persoonlijk maar vrijblijvend advies over de geschikte EV voor jou? Als expert in EV’s zijn we je graag van dienst! Wij zijn EDGe Mobility certified.

EDGe Mobility: nieuw netwerk van EV-specialisten - AMT

*Elektrische auto met een cataloguswaarde van minimaal €12.000,- t/m maximaal €45.000 en een actieradius van minimaal 120km.

tot 21:00
Filters toepassen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×