Top 10 auto’s met hoge instap

1. Renault Espace (81 cm)

Met 81 cm heeft de Renault Espace de hoogste instap uit deze serie. De auto van Franse makelij werd voor het eerst geproduceerd in 1984 en staat in de boeken als een van de eerste Multi Purpose Vehicles (MPV). Door de hoekige designstijl moest men in het begin erg aan de auto wennen, maar wordt nu gezien als een echte gezinsauto. Tegenwoordig valt de Renault Espace onder de cross-overs omdat de bodemvrijheid met 4 centimeter is verhoogd. Hierdoor valt hij niet meer in de MPV-klasse, maar in de populariteit stijgende cross-over-klasse. Deze ruime gezinsauto biedt ruimte voor 7 personen door een derde en extra neerklapbare zitrij.

2. BMW X3 (75,7 cm)

Op de tweede plek is de BMW X3 te vinden met een instaphoogte van 75,7 cm. Deze compacte SUV van BMW werd voor het geïntroduceerd in 2003 en dient als een goede gezinsauto. Sinds de introductie zijn er al drie generaties ontworpen met 2018 als meest recente. Deze generatie heeft een upgrade gekregen ten opzichte van de eerdere generaties met onder andere circulaire koplampen (LED), nieuwe bumpers, nieuwe grill en richtingaanwijzers die volledig geïntegreerd zijn in de zijspiegels.

3. Volvo XC60 (75,5 cm)

Als derde komen we aan bij de Volvo XC60 met een instaphoogte van 75,5. Qua instaphoogte verschilt hij niet veel met de BMW X3 en is tevens ook een SUV. Ook is deze Volvo een uitstekende gezinsauto en valt dan ook in dezelfde prijsklasse. Met het Scandinavische design en Zweedse creativiteit is de Volvo XC60 is prachtig vormgegeven. Daarnaast zit de XC60 vol met innovatieve technologie en biedt het chassis zowel comfort als controle en veiligheid.

4. Mazda CX-5 (74,8 cm)

Met een instaphoogte van 74,8 cm staat de Mazda CX-5 op plaats vier en is daarnaast op alle fronten hoog in de ruimste zin. Naast een hoge instap biedt de CX-5 een hoge trekkracht en een hoog afwerkingsniveau. Met deze Mazda ervaar je een intense rijbeleving door Mazda’s verder uitgewerkte geavanceerde Skyactiv Technology. Hierdoor voelt elke bestuurder zich één met de auto. Sinds 2012 is de Mazda CX-5 te koop op de Nederlandse markt en valt onder de cross-overs.

5. Nissan Qashqai (73,8 cm)

De Nissan Qashqai komt met een instaphoogte van 73,8 cm op de vijfde plaats. De Qashqai is een compacte cross-over en is sinds 2007 te koop op de Nederlandse markt. De Nissan Qashqai is gemaakt om indruk te maken met de kenmerkende V-vormige grille en dynamische koplampen en achterlichten. Door de Nissan Intelligent Mobility-technologiën en de ProPILOT wordt de Nissan Qashqai geclassificeerd als een van de best scorende op het gebied van veiligheid voor volwassen inzittenden.

6. Volkswagen Tiguan (73,7 cm)

De Volkswagen Tiguan staat met een instaphoogte van 73,7 cm op de zesde plek en is een van de meest populaire SUV’s in Nederland. Het design van de Tiguan zou je eerder in een coupé verwachten en de SUV biedt zeeën van ruimte en comfort. Om het rijden zo leuk mogelijk te maken zit de auto vol met luxe features. De Volkswagen Tiguan is ook uitgerust met het 4Motion-vierwielaandrijvingssysteem, hierdoor wordt er extra grip bij het snel accelereren gegenereerd. Daarnaast is ook de Tiguan een uitstekende gezinsauto.

7. Volvo XC90 Plug-in Hybrid (73,5 cm)

Kort achter de Volkswagen Tiguan volgt de Volvo XC90 Plug-in Hybrid met een instaphoogte van 73,5 cm. Deze nieuwe Twin Engine plug-in hybride is ontworpen om korte ritten met de Volvo emissievrij te maken. Deze Zweedse XC90 kwam voor het eerst op de markt in 2002 en is de eerste SUV die door Volvo geproduceerd werd. De XC90 biedt ruimte voor maximaal 7 personen, sportief rijgedrag en hoge veiligheidsstandaard die je van Volvo gewend bent.

8. Volkswagen Touran (70,2 cm)

Op nummer acht is de Volkswagen Touran te vinden met een instaphoogte van 70,2 cm. Deze praktisch, ruime en veelzijdige familieauto zit vol met slimme innovaties die het comfort voor jou en je familie stimuleert. De Touran wordt gezien als een midi-MPV en kwam in 2003 voor het eerst in Nederland op de markt. Deze Volkswagen heeft een comfortabele hoge zit en biedt daarnaast ruime beenruime voor 5 of 7 passagiers. Door verschillende technische innovaties wordt het rijden een genot en de Touran is daarnaast de veiligste in zijn klasse.

9. Audi Q3 (65 cm)

Op de een-na-laatste plaats staat de Audi Q3 met een instaphoogte van 65 cm. De Q3 is een mini luxueus cross-over SUV en heeft veel allround talenten. De auto levert veel gebruiksgemak op door zijn ruime interieur met talrijke praktische details. Zo beschikt de Audi Q3 over een ruime bagageruimte en is het uitgerust met diverse technische snufjes. De Audi Q3 is sinds 2011 te koop op de Nederlandse markt en is gebaseerd op het platform van de Volkswagen Golf en Tiguan.

10. Renault Captur (64,9 cm)

Met een instaphoogte van 64,9 cm staat de Renault Captur op de laatste plaats. Met deze compacte SUV wordt er tijdens het rijden altijd een veilig gevoel gecreëerd. De Captur is afgeleid van de Clio, maar verschilt zo’n 10 cm in de hoogte van de instap. De Renault biedt veel ruimte achterin voor de passagiers en is rijk aan innovaties zoals een multimediasysteem en Bose-audiosysteem. Daarnaast beschikt de Captur over de nieuwste generatie rijhulpsystemen met Easy Park Assist en Blind Spot Warning.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over ons aanbod auto’s met een hoge instap? Bekijk dan onze ruime voorraad aan SUV's en crossovers of neem contact met ons op. Twijfel je tussen de twee autotypes? Lees alles wat je moet weten voor het maken van de juiste keuze.