APK

Verloopt de APK van jouw auto binnenkort? Dan is het weer tijd om een afspraak te maken voor de Algemene Periodieke Keuring. Onze gediplomeerde APK-keurmeesters controleren jouw auto op de door de RDW voorgeschreven punten in Geesteren of Almelo.

Wat is APK

De Algemene Periodieke Keuring is een in Europa wettelijk verplichte keuring om de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Wanneer een auto minimaal 3 jaar oud is, is het wettelijk verplicht dat deze jaarlijks gekeurd wordt. Tijdens de APK wordt je auto gecontroleerd op de minimale veiligheids- en milieueisen die op Europees niveau zijn vastgesteld. Denk hierbij aan de remmen, banden, verlichting en schokdempers.

APK voor alle merken

Laat jouw auto of bedrijfswagen keuren voor slechts €24,95. Dat is inclusief BTW, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan of roetmeting. Wanneer je de APK combineert met een onderhoudsbeurt, is de APK zelfs gratis! Mocht er tijdens de APK blijken dat een reparatie aan jouw auto noodzakelijk is voor goedkeuring, dan nemen wij vooraf altijd contact met je op. 

Uit welke onderdelen bestaat de APK

  • Verkeersveiligheid
    Remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie;
  • Milieu
    Uitstoot van uitlaatgassen en aanwezigheid van onderdelen als een roetfilter en katalysator;
  • Registratie
    Kilometerstand, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof.
Radar afstellen auto

APK bij AutoHaarhuis

Wanneer je auto bij ons wordt gecontroleerd op de voorgeschreven punten, ontvang je na afloop een RDW rapport. Hierin staat of je auto is goedgekeurd of dat er mankementen verholpen moeten worden. Bij AutoHaarhuis bieden wij nog nog een stukje extra service. Zo controleren wij je auto gratis op 10 extra punten, zowel bij goedkeuring als afkeuring van de officiële APK. Wij toetsen bijvoorbeeld de speling op het onderstel, uitlijning, afstelling van de laser-/LED/xenon koplampen en de werking van ADAS, de verzamelnaam voor alle rijhulpsystemen zoals parkeersensoren en adaptieve cruise-control. Eventuele mankementen worden zo tijdig opgespoord, wat je uiteindelijk veel geld aan onderhoud of onvoorziene reparaties kan schelen.

Voorkom een boete: laat je APK niet verlopen!

Het is je eigen verantwoordelijkheid om je auto tijdig te laten keuren voor APK. Ben je te laat? Dan riskeer je een flinke boete en is je auto niet verzekerd. Officieel mag een auto namelijk niet de weg op wanneer deze niet aan de wettelijke eisen voldoet. Voorkom problemen en zorg er dus voor dat je auto tijdig is goedgekeurd.

Is jouw auto bijna toe aan een nieuwe APK? Plan gemakkelijk en snel online een afspraak. Wanneer je de APK combineert met onderhoud, is de APK zelfs gratis!

Jouw auto, bij ons in goede handen

Veelgestelde vragen over APK

Wat kost een APK-check bij AutoHaarhuis?

Een APK-check kost bij AutoHaarhuis €24,95. Dit bedrag is inclusief BTW, afmeldkosten, viergastest, EOBD-scan of roetmeting. Als een stukje extra service controleren wij je auto gratis op 10 extra punten. Wij toetsen bijvoorbeeld de speling op het onderstel, uitlijning, afstelling van de laser-/LED/xenon koplampen en de werking van ADAS, de verzamelnaam voor alle rijhulpsystemen zoals parkeersensoren en adaptieve cruise-control.

Hoe vaak moet je je auto APK laten keuren?

APK en nieuwe auto’s
Heb je een nieuwe benzineauto? Dan moet je na 4 jaar voor het eerst je auto laten keuren. Bij een nieuwe dieselauto is dit na 3 jaar wettelijk verplicht.

APK en auto's vanaf 3 jaar oud
Na 3 jaar moeten dieselauto’s jaarlijks gekeurd worden en na 4 jaar benzineauto’s om het jaar. Is je benzineauto ouder dan 8 jaar? Dan moet je je auto jaarlijks laten keuren.

Mag je de APK bij ieder autobedrijf laten uitvoeren?

Nee. APK mag alleen worden uitgevoerd door RDW-erkende bedrijven: AutoHaarhuis is een RDW erkend autobedrijf.

Kan ik wachten op de APK check?

Ja. Een groot deel van onze klanten wacht op de keuring, omdat de keuring in de meeste gevallen binnen 45 minuten is afgerond. Wij hebben de beschikking over fijne wachtruimtes waar je ‘coronaproof’ kunt genieten van een vers kopje koffie en/of kunt werken.  

*Het kan voorkomen dat jouw auto in aanmerking komt voor een steekproef van de RDW. Dit is een kans van ongeveer 3%. Als RDW erkend bedrijf zijn wij verplicht om aan de steekproef mee te werken. Hierdoor kan de keuring langer duren. Uiteraard attenderen wij je hierop en zoeken we samen meteen een passende oplossing.