Automaatbak spoelen

Heb jij problemen met jouw automatische versnellingsbak? Stottert of bonkt deze bijvoorbeeld, of schakelt jouw automaat niet goed? Is er sprake van minder vermogen? Of schommelt jouw toerental tijdens het rijden? Dan is de kans groot dat jouw automaatbak gespoeld moet worden. Laat je automaatbak spoelen in Geesteren of Almelo.

Wanneer automaat spoelen

Je automatische versnellingsbak laten spoelen. Wanneer het precies nodig is, is afhankelijk van hoe jij de auto gebruikt. Trekt jouw auto bijvoorbeeld iedere vakantie een zwaarbeladen caravan? Of ben je zelf een sportieve rijder? Dan kan dit zorgen voor een hogere thermische belasting van je automaat, wat weer een negatief effect heeft op de smering. Om klachten te voorkomen, adviseren onze specialisten om je automaat iedere 100.000 kilometer te spoelen. Dit vermindert de kans op dure reparaties.

Waarom automaat spoelen

Net als in de motor, zit er ook olie in een automatische versnellingsbak: versnellingsbak-olie. In de automatische versnellingsbak zitten namelijk diverse lagers, tandwielen en andere onderdelen die gesmeerd dienen te worden. Versnellingsbakolie gaat aanzienlijk langer mee dan motorolie, maar dat betekent niet dat versnellingsbakolie niet verouderd en vervuild raakt na verloop van tijd (+- 100.000 km). Dit kan resulteren in klachten aan de versnellingsbak, zoals slecht schakelgedrag, bonken of stoten, minder vermogen of een schommelend toerental. In sommige gevallen bied het spoelen of flushen van de automatische versnellingsbak een uitkomst!

Hoe automaatbak spoelen

Bij het spoelen van de automaat wordt -na het aftappen van de versnellingsbakolie- een speciaal reinigingsmiddel door het transmissiesysteem gepompt. Hierbij wordt het systeem compleet schoon gespoeld. Na het spoelen wordt de versnellingsbak opnieuw gevuld met schone versnellingsbakolie. In de meeste gevallen resulteert deze speciale behandeling in verdwijning van bovengenoemde klachten en gaat het verdere slijtage tegen. Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen: je kunt deze behandeling ook preventief laten uitvoeren na +- 100.000 kilometer.

Meer informatie?

Wil je je graag vrijblijvend laten informeren het spoelen van je automatische versnellingsbak? Neem dan contact met ons op of vraag een offerte aan. 

Offerte aanvragen voor automaatbak spoelen

km