Accu vervangen auto

Startproblemen? Dan bestaat de kans dat je accu aan vervanging toe is. De startmotor van de auto heeft elektriciteit van de accu nodig om te kunnen starten. Als er niet genoeg stroom is, draait deze langer. Twijfel jij of je accu vervangen moet worden? Lees meer over accu vervangen of kom langs bij een van onze vestigingen voor een vrijblijvende diagnose. 

Veelgestelde vragen over accu vervangen

Wat is een auto accu?

Een accu is eigenlijk een opslagplek voor elektriciteit. Het zorgt voor de aanvoer van elektriciteit waarmee je de auto kunt starten. Maar de accu zorgt er ook voor dat je je auto kunt verwarmen, muziek kan afspelen, en dat alle andere elektrische functies op je auto werken. Een accu beschikt over een dynamo die ervoor zorgt dat je tijdens het rijden nieuwe energie opwekt.

Wanneer moet ik de accu in mijn auto vervangen?

Gemiddeld genomen gaat een auto accu zo'n  4 tot 6 jaar mee, maar het kan ook veel langer of iets korter zijn. Dit is niet van tevoren aan te geven, en heeft ook niet perse te maken met de prijs van de accu. Door blootstelling aan uiterst koude en warme temperaturen en door gebruik krijgt de accu steeds minder capaciteit. Eigenlijk kun je dit zien als normale slijtage. Wanneer er nog minder dan 80% van de oorspronkelijke capaciteit over is, is het verstandig om je accu te vervangen.

Wat kost accu vervangen?

De prijzen voor een nieuwe accu variëren van €60 tot €300, afhankelijk van het soort accu in je auto. Bij nieuwe auto's ben je meestal duurder uit. Dit komt doordat deze accu's voorzien zijn van de nieuwste technieken, en daarbij ook een stukje krachtiger zijn. Wil je weten wat een accu vervangen voor jouw auto kost? Vraag vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier.

Hoe lang duurt het vervangen van een auto accu?

De installatie van een nieuwe auto accu neemt ongeveer 15 tot 20 minuten in beslag. Daarna kun je weer opgeladen de weg op. Reserveer jouw accu van tevoren om er zeker van te zijn dat we de accu voor jouw auto voorradig hebben!

Hoe weet je dat je auto accu slecht is?

Helaas kom je er meestal te laat achter dat je accu defect is. Het gevolg is dat je auto niet meer wil starten. Dat een accu slecht aan het worden is, kun je vaak al langer van tevoren merken. De motor van de auto zal minder snel aanslaan.

Tip: de kracht van de accu is te beoordelen door de verlichting te bekijken terwijl de radio aanstaat en de ventilatie voluit. Merk je dat de verlichting zwak is? Dan adviseren wij je om de accu te vervangen.

Twijfel je of je accu nog goed is? Bij AutoHaarhuis kunnen we een accutest uitvoeren. Op die manier kunnen we precies meten hoeveel capaciteit jouw accu nog heeft.

Accu vervangen bij AutoHaarhuis

Wil jij je accu laten testen? Kom vrijblijvend langs voor een diagnose.

Wil jij de accu van je auto laten vervangenDan ben je bij AutoHaarhuis aan het juiste adres. Wij hebben verschillende accu's van verschillende merken en modellen op voorraad. Wij geven je graag advies over de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om je accu direct te vervangen in onze werkplaats. Reserveer eenvoudig en snel jouw accu om er zeker van te zijn dat we je accu meteen kunnen vervangen.

Offerte aanvragen voor accu vervangen

km