Tesla Onderhoud

Op zoek naar een garage waar je specialistisch onderhoud kunt laten uitvoeren aan jouw Tesla? Dan ben je bij AutoHaarhuis aan het juiste adres. Als officieel EDGe Mobility partner zijn wij gecertificeerd om Tesla’s te onderhouden en te repareren.

Order
Wij werken volgens de norm NEN 9140
Gekwalificeerde en EV opgeleide specialisten
Gewalificeerde EV opgeleide specialisten
Remote diagnostics met originele equipment
Remote diagnostics met originele equipment

Iedere auto heeft periodiek onderhoud nodig. Dit geldt ook voor jouw Tesla. Het is essentieel dat je tijdig onderhoud laat uitvoeren aan jouw elektrische bolide. Dit om optimale prestaties, betrouwbaarheid, duurzaamheid, veiligheid en restwaarde te waarborgen. Het juiste onderhoudsmoment hangt af van het onderhoudsinterval, welke is voorgeschreven door de fabrikant. In het geval van Tesla is dit iedere 20.000 kilometer. Rijd je niet zoveel kilometers per jaar? Dan raden we aan om jouw Tesla jaarlijks te laten controleren.

Wij werken volgens de precieze onderhoudsschema's van Tesla. Deze vind je middels onderstaande button.

 • HV-batterij (hoogvoltage batterij)
  De conditie van de HV-batterij is essentieel. Daarom is het van belang om het batterijenpakket te controleren op beschadigingen, net als dat een controle op de verwarming en koeling verstandig is. 
 • Diagnostische codes en actieve/oude meldingen
  Brand -of brandde- er een lampje in het dashboard van jouw Tesla? Wij verhelpen het probleem! Onze EV-specialisten lezen de diagnostische codes van jouw Tesla uit. Ze sporen de problemen op, en verhelpen deze door middel van een update of reparatie.
 • Airconditioning
  De koeling van het batterijenpakket is vaak gecombineerd met de airco in de auto. Om die reden is aircoservice erg belangrijk. Het filter/droger-element moet periodiek vervangen worden. Tevens moet de droogmiddelzak in de HV-batterij voor de airconditioning  periodiek gecontroleerd en vervangen worden.
 • Remmen
  Het remsysteem heeft ook aandacht nodig. Elektrische auto's maken namelijk vaak gebruik van regeneratief remmen. Door de werking van regeneratief remmen worden de mechanische remmen minder gebruikt. Hierdoor kunnen mechanische remmen gaan klemmen. Om in noodsituaties de maximale remkracht te garanderen is periodieke controle noodzakelijk.
 • Vloeistoffen
  Net als bij brandstof aangedreven auto's, dienen vloeistoffen bij Tesla's ook periodiek gecontroleerd of vervangen te worden. Het gaat hierbij om koelvloeistof, remvloeistof en ruitenwisservloeistof.
 • Onderstel
  Om ervoor te zorgen dat jouw Tesla de weg stabiel, comfortabel en veilig volgt, worden de aandrijving en wielophanging extra gecontroleerd. Hierbij wordt onder andere de wieluitlijning gecontroleerd en -indien nodig- aangepast. 
 • Gebruikelijke controles
  Tijdens de gebruikelijke controles worden de volgende punten gecheckt: verlichting, veiligheidsgordels, claxon, werking portieren, ruitenwissers en -sproeiers, laadpoort, sloten en ramen.
soorten banden

Banden zijn het enige contact tussen jou en de weg. Daarom is het belangrijk dat jouw banden in topconditie zijn. Wij controleren jouw Tesla banden op slijtage, uitdroging en beschadiging. Zijn ze toe aan vervanging? Dan adviseren we je graag over de juiste Tesla band. De best verkochte banden voor Tesla zijn de Michelin e.PRIMACY-banden. Deze verlagen het brandstofverbruik en de CO2 uitstoot. Bovendien hebben ze een uitstekende levensduur. 

De juiste banden voor jouw tesla zijn van groot belang. Dit om onderstaande redenen:
De gemiddelde Tesla...

 1. Is gemiddeld zwaarder dan een auto met de traditionele verbrandingsmotor
 2. Heeft een andere gewichtsverdeling door de aanwezige accupakketten
 3. Heeft gemiddeld aanzienlijk meer koppel

De gevolgen hiervan zijn mindere prestaties, een hoger brandstofverbruik en overmatige slijtage waardoor je vaker je banden zal moeten vervangen. 

Veelgestelde vragen over Tesla onderhoud

Moet ik de onderhoudsbeurt altijd bij de dealer laten uitvoeren?

Nee, dat is niet nodig. Het is ook mogelijk om onderhoud uit te laten voeren bij een universele autogarage, zoals AutoHaarhuis. Om aanspraak te maken op fabrieksgarantie dient het onderhoud wel volgens de voorschriften van de autofabrikant worden uitgevoerd. Wij bezitten over de juiste certificaten, software en gereedschappen om onderhoud uit te voeren volgens de fabrieksvoorschriften en om (digitale)onderhoudsboekjes in te vullen zodat jouw garantie in tact blijft.