Co2; Het nieuwe aircogas!

Fred

Fred Aghazarian

Eerste Autotechnicus/Diagnose Specialist
Geesteren

R744 koudemiddel

De airco, het systeem welke jouw auto comfortabel houd in zomer en winter. Zowel hoge temperaturen als  een hoog vochtgehalte zijn verleden tijd dankzij het aircosysteem in jouw auto. Funtioneert jouw airco niet meer? Wordt jou airco niet meer koud? Dan is het heel waarschijnlijk dat de druk op het aircogas te laag is. Opnieuw afvullen kan de oplossing zijn. Heb jij een auto met warmtepomp? Dan kan dat bijvullen nog wel eens lastig worden. Fred legt verder uit waarom:

R744

Een auto met een warmtepomp werkt op een veel hogere druk, de airco van een auto zonder warmtepomp werkt op 3 tot 5 bar en met R1234YF koudemiddel. Een zeer giftig gas en schadelijk voor het milieu. Een auto met warmtepomp werkt op 30 - 50 bar druk en met CO2. Ofwel, zonder direct gevaar voor mens en milieu.
 


"Dit apparaat is in de basis hetzelfde als een R1234YF apparaat, alleen werkt deze moderne versie op een veel hogere druk. Dit maakt het apparaat kostbaar en in de regio uniek voor een onafhankelijk autobedrijf. "

R744


Alle Volkswagen Audi Groep (VAG) modellen met een warmtepomp, een aantal Mercedes- en BMW modellen maken gebruik van R744 aircogas. 

R 744 GWP 1 Airco


Onder de motorkap van je auto zit een gele sticker met daarop de vermelding R1234YF of R744.

Wat moet ik doen als mijn R744 airco onderhoud nodig heeft?

km