Verkocht: de Audi RS Q3 Sportback 2020

De Audi Q3 Sportback is onder handen genomen door Audi Sport. Het resultaat? De eindbaas van de weg: De Audi RS Q3. 

Audi RS Q3 Sportback - Achterkant

Water en vuur

Water en vuur verzoenen. De Audi Sport afdeling heeft er de nodige ervaring mee. De Audi RS stationwagens zoals de Audi RS4 en Audi RS6 zijn ondertussen al legendarische iconen te noemen. Vraag een gemiddelde 20'er welke auto hij het liefst op zijn oprit zou hebben staan, en je krijgt "een Audi RS6" als antwoord. In dit rijtje hoort deze Audi RS Q3, die de emoties van een sportwagen met de functionaliteit van een SUV combineert, zeker thuis.

Het charisma valt vooral toe te schrijven aan de unieke vijfcilinder. Nog een motor van de oude stempel die niet alleen geweldig klinkt, maar de rijervaring ook de nodige glans verleent. En nee, zijn voortbestaan onder deze vorm is niet gegarandeerd. Doe er dus je voordeel mee. ;)

Audi RSQ3 Sportback

Het werk van Audi Sport

Hij klinkt simpelweg fantastisch: bronstig, roffelend en gretig. Met zijn vermogen van 294 kW/400 pk is het de krachtigste in serie geproduceerde vijfcilinder ter wereld. Samen met de S-Tronic automaat en het welbekende Quattro-systeem maakt de 2,5 liter TFSI de 'basis' van de Audi RS Q3 Sportback. Grotere remmen, een dikker uitlaatsysteem, een aangepast (en verlaagd) onderstel én een heleboel extra software maken het totaalplaatje 'technisch' helemaal af.

Maar ook het in- en exterieur zijn flink onder handen genomen door het RS-team. Sportieve bumpers, een robuuste sideskirt, een subtiele spoiler en een hoogglans zwarte grill maken het grootste verschil tussen de 'normale' Q3 en RS Q3. Het interieur wordt aangekleed met RS-sportstoelen, alcantara inleg in het dashboard en de deurpanelen, een subtiel RS-roodkleurig randje om de start-stop knop, én de RS-mode knop op het stuurwiel!

Audi RS Q3 Sportback - Achterkant

Een wolf in schaapskleren

Of het het nu hebben over de Nardo Grey lak, de zwarte maar enorme remmen, de 21 inch velgen of de zwart lederen schaalstoelen: ze zijn stuk voor stuk smaakvol, sportief doch onopvallend samengesteld. Geen grote rode remklauwen. Geen grote emblemen in de grill of op de achterklep. En geen knalgroene metallic lak. Maar dat is precies de kracht van deze Audi RS Q3 Sportback, wat ons betreft. We kunnen lekker 'de wolf in schaapskleren' uithangen op de weg, én toch ontzettend opvallen bij de liefhebber. En dat is wat we willen, toch? ;)

Launch Control

RS mode aan!
Traction control uit.

Voet stevig op de rem.

Vol gas.

2 handen aan het stuur.

Rem los.

 

 

Snel navigeren naar