Een autovakantie

Met de auto op vakantie is geweldig, dat je er naar uitkijkt begrijpen wij. Maar wij begrijpen ook dat de vakantievoorbereiding veel stress met zich mee kan brengen. Wij helpen je graag goed op weg! En dat begint al vóór de aankoop van je nieuwe auto.

Vestiging Geesteren

Bij aankoop

Als je op zoek bent naar een nieuwe auto weet je vaak zelf wel wat je allemaal van je nieuwe auto mag verwachten.

Niet een te kleine auto, maar ook het trekgewicht, de trekhaak, dakrails voor een dakkoffer of genoeg ruimte op de achterbank voor de kinderen. Allemaal factoren om rekening mee te houden. 

Ook kan je jezelf afvragen of je voor die ene autovakantie het hele jaar door in een grotere auto wilt rijden. Met bijkomende hogere kosten zoals wegenbelasting, verzekering, afschrijving, onderhoud en brandstof.

Los je die ruimtetekorten op door in de vakantie een aanhangertje mee te nemen? Een dakkoffer op dak? Of ga je een auto huren?

 

Pechhulp AutoHaarhuis

Onderhoud van je auto

Tijdens je vakantie met pech komen te staan is heel vervelend. Dat kan je natuurlijk indekken met een pechhulp- of reisverzekering. Maar het grootste valt of staat met goed onderhoud van je auto. Toch autopech? Zorg dat je dan goed voorbereid bent. 

Dit kan je doen door voor de vakantie een zomer- winter of vakantiecheck uit te laten voeren. Daarvoor kan je een werkplaats afspraak maken. 

Maar je kan ook een aantal zaken zelf nog controleren:

  • Bandenspanning controleren (inclusief reservewiel)
  • Vloeistoffen controleren (olie, koelvloeistof)
  • Ruitensproeier bijvullen
  • Noodreparatieset controleren op houdbaarheidsdatum
banden

Verplicht mee in de auto

Op vakantie naar het buitenland? Diverse landen om ons heen hebben bepaalde verplichten waar je aan moet voldoen, controleer dit goed, bij een aanrijding, pech of verkeerscontrole kan je binnen Europa gecontroleerd worden op het volgende:

  • Verbanddoos
  • Gevarendriehoek
  • Veiligheidshesjes 
  • Reservelampjes
  • Brandblusser
  • Winter / vier seizoenenbanden (wintermaanden)

Maar je hebt ook andere verplichtingen om mee te nemen zoals een kentekenbewijs of schadeformulier.

Natuurlijk helpen wij je graag verder met alle praktische zaken, download onze vakantiechecklist om er zeker van te zijn dat je niks vergeet.

Formentor met koffer

De uitdaging; alle bagage inpakken

Het blijft altijd een uitdaging om de kampeeruitrusting of alle koffers in 1x goed ingepakt te krijgen. Daarbij is goed inpakken ook van belang voor je veiligheid. Zorg altijd dat alle zware bagage onderin de auto ligt of achter een bagagenet / gezekerd is. Bij een aanrijding of noodstop worden zware objecten levensgevaarlijke projectielen in de auto. 

Het is ook mogelijk de bagageruimte uit te breiden op het dak of achterop de trekhaak. Wist je dat je bij een auto zonder dakrails ook een dakkoffer kan monteren met de juiste dakdragers? Lease of huur je je auto bij ons? Of ruil je geregeld een auto in? Dan attenderen wij je graag op AST Vriezenveen, daar kan je je dakkoffer of dakdragers ook huren!

Caravan - Tiguan

Laden van aanhanger / caravan of fietsendrager

Bij het laden van een aanhanger of caravan is het van belang dat je let op de hoeveelheid kogeldruk op de trekhaak. Niet alleen voor de stabiliteit van het getrokken object, maar ook voor het maximale gewicht wat de trekhaak kan dragen. Een te hoge kogeldruk kan schade en gevaarlijke situaties met zich meebrengen. Te lage kogeldruk zorgt voor een instabiele combinatie met alle gevolgen van dien.

Al wel een auto, maar nog geen trekhaak? Achteraf een trekhaak monteren is bij ons ook mogelijk