De Mercedes A200, sportief met AMG pakket

Mercedes-Benz AMG, de afdeling van Mercedes-Benz dat zich richt op de productie van sportieve en snelle versies van Mercedes-Benz voertuigen. AMG is opgericht in 1967 door twee ingenieurs van Mercedes-Benz, Hans Werner Aufrecht en Erhard Melcher, beide afkomstig uit het Duitse Großaspach. De afdeling is in de loop der jaren uitgegroeid tot een belangrijk onderdeel van Mercedes-Benz en biedt tegenwoordig een breed scala aan AMG modellen, van compacte coupés tot grote SUV's.

 

Sportief van voor...

De combinatie van de LED koplampen, agressieve LED dagrijverlichting, grote luchthappers onder de koplampen, Diamond grill en zwarte spiegelkappen maken deze A klasse onmiskenbaar een AMG line. Zeker sportief, misschien zelfs wel lichtelijk agressief te noemen. Toch, door de neutrale metallic berggrijs lak wordt het totaalplaatje nog enigszins ingetogen. 

... maar ook van achter

Een sportieve achterbumper met ventilatieroosters aan weerszijden, 2 chique sierstukken naast de diffusor, als echte A klasse herkenbare LED achterlichten, donker glas, geintegreerde dakspoiler en groot panoramadak. Alles helpt om de auto een sportieve maar ook wederom een chique uitstraling te geven. 

En van binnen?

Bij het naderen van de auto springen gelijk de 2 schaalstoelen, bekleed met leder, alcantara en rode stiksels in beeld. Bij het openen van de portieren wordt je begroet door alcantara en aluminiuminleg, comfortfuncties zoals stoelverwarming komen je daarbij tegemoet. Een verlichtte instaplijst met de opdruk "Mercedes-Benz" en vloermat met AMG opdruk. De ambienteverlichting, instelbaar in diverse kleurcombinaties maken het plaatje compleet als passagier. Stap je achter het stuur? Dan word je ook nog verwelkomd door een geperforeerd lederen stuurwiel met rode stiksels, aluminium schakelflippers en stuurwielbediening, aluminium sportpedalen en een digitale cockpit. 

Interesse?

Bekijk de A klasse in 360 graden