Dé nieuwe BMW M3 Competition

Afgelopen week hebben we al een tipje van de sluier gelicht. Vandaag is het tijd voor een uitgebreide reportage! Aanschouw: dé nieuwe BMW M3 Competition.

M3 power

Dat deze bolide de M3 stempel meer dan waard is, valt niet te betwisten. In de eerste plaats al door zijn design. Maar onder de gespierde motorkap ligt de 6-cilinder-in-lijn motor met M TwinPower Turbo techniek (twee turbo’s), geoptimaliseerde directe brandstofinjectie, koeling en oliesmering voor circuitgebruik en een modelspecifiek uitlaatsysteem met elektronisch geregelde kleppen. In zijn totaliteit goed voor 510 pk en 650 Nm. Wanneer je met je rechtervoet het gaspedaal vanuit stilstand aantikt, zit je in slechts 3,9 seconden op 100 km/u. Bizar! En met een topsnelheid van maar liefst 250 km/u lijkt het wel of je in de stoel zit van Max Verstappen.

Hoe rijdt de BMW M3 Competition?

Het rijden in de nieuwe M3 Competition is een feestje. Wanneer je rode de M1- of M2-knop indrukt, bevind je je in een ware supersportsedan. Bovendien kun je deze knoppen compleet naar je eigen smaak instellen. Maar het is ook mogelijk om er normaal mee te rijden. In de ‘comfort’ stand is de M3 zelfs perfect geschikt als daily driver.

Fotoreportage BMW M3 Competition

Omdat foto's meer zeggen dan 1000 woorden...

Toeters en bellen

Deze BMW M3 Competition is voorzien van de nodige toeters en bellen. Neem de prachtige kleuren- en materialencombinatie: de Saffier zwarte metallic lak, lichtmetalen dubbelspaaks zwarte wielen, ‘Merino’ zwart lederen stoelen en Carbon Fibre interieurlijsten. BMW Laserlicht – dat werkelijk perfect zicht biedt in de nacht – kost je normaal gezien 2.136 euro extra. BMW Head-Up Display – wat zorgt dat je je ogen altijd op de weg kunt houden – is een optie van 1228 euro. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Bovendien zit deze M3 bomvol met elektronica. Hulpmiddelen die individueel aan en uit te schakelen zijn.

Meer M3 dan ooit

n ding is zeker: deze BMW M3 Competition blijft je uitdagen om de grens op te zoeken. Als je die grens eenmaal gevonden hebt, is de beloning groter dan ooit. Die M3 stempel staat er in ieder geval volkomen terecht op.

Snel navigeren naar