De Volkswagen Multivan

Volkswagen Multivan

Een ruime 7 persoons bus, een mooie bedrijfswagen met zeeën aan laadruimte, een zuinige plug-in hybride of een auto met veel luxe uitrusting vinden is tegenwoordig geen uitdaging meer, maar eentje die alles heeft? Die is er van Volkswagen, de Multivan 1.4 e-Hybrid.

Een 7 persoons auto, dan denkt men vaak terug aan tijden van de Opel Zafira, Volkswagen Touran of Sharan, Renault Espace of misschien wel de Mazda 5. Ondertussen is het al weer een flink aantal jaren geleden dat bijna elk merk wel een 7 persoons MPV op de markt had. Tegenwoordig zijn de 7 persoons auto's, SUV's zoals de Volkswagen Tiguan Allspace en al zustermerken van de Volkswagen- Audi groep. Allemaal leuke auto's voor kleine kinderen op de 3e zit rij. Als volwassene is de beenruimte gewoonweg veel te klein.

Veel beenruimte vind je in personenbussen, maar vooral met enkel dieselmotoren. Handig voor een taxi bedrijf, maar niet voor bijvoorbeeld, een gezin met meerdere kinderen. De Volkswagen Multivan is wat dat betreft echt uniek in zijn klasse, want de benzine- plug-in hybride aandrijflijn met 204pk biedt uitkomst. Elektrisch tot 49km en een benzine motor achter de hand als de elektrische actieradius te kort komt. 

 

Uniek aan de Multivan is dat elke stoel achter de voorstoelen uitneembaar is. Even trekken aan 2 lussen is voldoende, dan til je elke stoel er zo uit. Of je nou enkel een kast moet vervoeren, moet verhuizen of simpelweg een fiets meenemen? Je kan naar wens elke stoel apart uit de auto halen, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn. 

De stoelen eruit, de lading vast. Volkswagen levert optioneel diverse handige spullen mee om je bagage vast te zetten, zoals netten of verstelbare bagagehaken. Hierdoor weet je zeker dat je elke lading goed kan zekeren.

7 personen vervoeren in luxe, voor een lange reis. Een middenconsole op rails die met een druk op de knop omhoog komt om als tafel met bekerhouders te functioneren. Zelfs werken op bijvoorbeeld een laptop, op elke plek in de Multivan is mogelijk.