Het is weer lente!

3 soorten banden

Ze mogen er weer bijna op; de zomerbanden

Het is weer tijd om over te stappen van winterbanden naar zomerbanden. Zorg ervoor dat je je afspraak tijdig plant. Waarom is het belangrijk om tijdig over te schakelen naar zomerbanden? Hier zijn de belangrijkste redenen:

✔ Meer grip dan winterbanden bij temperaturen boven de 7 graden. 
✔ Beter weggedrag dan winterbanden bij temperaturen boven de 7 graden. 
✔ Winterbanden slijten sneller wanneer de temperaturen stijgen. 
✔ Een tijdige wissel helpt lange wachttijden te voorkomen.

Pasen

Op de 2de paasdag zijn wij geopend van 10:00 tot 17:00 uur in zowel Geesteren als Almelo. Welke vestiging komt u bezoeken?

Versleten banden

Heb jij je zomer- of winterbanden bijna versleten?

In het buitenland moeten winterbanden minimaal 4 millimeter profiel hebben, terwijl in Nederland de minimale profieldiepte slechts 1,6 mm is. Wanneer het profiel van je winterbanden minder dan 4 mm is, is het belangrijk om rekening te houden met winterse omstandigheden, zelfs binnen Nederland. Je kunt deze banden nog wel gebruiken in de zomer of binnen Nederland, maar wees voorzichtig! Winterbanden zorgen voor aanzienlijk langere remafstanden bij warm weer.

Zijn je winterbanden versleten en wil je niet langer twee keer per jaar wisselen? Overweeg dan eens om vierseizoenenbanden te nemen! Deze kunnen zowel op je zomer- als winterset worden gemonteerd, afhankelijk van welke velgen je het mooist vindt en welke banden aan vervanging toe zijn. Vraag naar de mogelijkheden en neem contact met ons op.

bandenspanning en autowassen

Is jouw auto voorjaarsklaar?

Gevaren van een verkeerde bandenspanning

Een onjuiste bandenspanning, of deze nu te laag of te hoog is, heeft directe negatieve gevolgen voor de prestaties van uw banden. Bij een te lage bandenspanning neemt de grip op de weg af, wat resulteert in een langere remweg en een verhoogd risico op slippen. Bovendien vergroot een te lage bandenspanning de kans op een klapband, omdat de band bij elke omwenteling sterk vervormt en oververhit kan raken.

Een te hoge bandenspanning leidt tot een bolle voetafdruk met verhoogde druk in het midden van de band. Dit veroorzaakt extra slijtage aan de middelste baan van de band. Bovendien vermindert het kleinere contactvlak de grip en verhoogt het de stijfheid van de band, waardoor trillingen beter worden doorgegeven en het rijcomfort afneemt.

Bij twijfel is het verstandig om de bandenspanning te laten controleren. U kunt hiervoor gewoon bij ons langskomen.

Autowassen 

Strooizout, ook bekend als pekel, maakt het in de winter weliswaar veiliger om de weg op te gaan, maar het brengt ook nadelen met zich mee voor uw auto. Wat zijn de gevolgen van strooizout voor uw voertuig?

• Het bevordert roestvorming; pekel, in combinatie met vocht en vuil, versnelt roestvorming.
• Het beschadigt rubber; het zout kan gaten veroorzaken in rubberen onderdelen.
• Het kan sensoren verstoren; strooizout kan de werking van sensoren ontregelen.
• Het veroorzaakt vuile ruiten, wat het zicht belemmert.
• Het beschadigt velgen; het zout kan in de velgen doordringen en ze aantasten.

📍 Ons advies is dan ook om uw auto na een periode van vorst en sneeuw te (laten) wassen om schade aan uw voertuig te voorkomen.

lente mini

De daken mogen weer open

Met de officiële aanvang van de lente kunnen we niet wachten om weer te genieten van het heerlijke weer door de daken van onze auto’s open te gooien. Bij AutoHaarhuis hebben we ons daarom volledig voorbereid op het nieuwe seizoen.