Nieuw ADAS-kalibratiesysteem voor eigen werkplaats

We leven in een snel veranderende wereld. Wat 10 jaar geleden geavanceerde technologie was, is nu een onmisbaar goed. Hetzelfde geldt voor de auto industrie: die is de laatste jaren enorm aan het innoveren. Vrijwel alle moderne auto's beschikken over 'ADAS', een nieuwe term, maar simpelweg de verzamelnaam voor alle rijhulpsystemen op een auto. Denk hierbij aan Lane-Assist, Adaptieve Cruise Control en Voetgangersdetectie. Ze waarschuwen de bestuurder en grijpen in bij dreigend gevaar. Het is van levensbelang dat ADAS-systemen juist zijn afgesteld. Een kleine afwijking kan grote gevolgen hebben voor de werking van de systemen. Periodieke controle en kalibratie van de systemen is daarom erg belangrijk. 
 

In onze werkplaats is het kalibreren van ADAS-systemen na onderhoud of reparatie van een auto een steeds vaker voorkomende taak. Om ervoor te zorgen dat jij op jouw ADAS-systemen kunt vertrouwen, hebben wij geïnvesteerd in de meest innovatieve ADAS-werkplaatsapparatuur: de Bosch DAS 3000.

Innovatief
3 keer nauwkeuriger dan lasertechnologie
Contractduur
60% sneller dan andere systemen
Initiatief
Innovatieve 3D-technologie
ADAS - Advanced Driver Assistance Systems - Bosch DAS 300

Bosch DAS 3000

Deze week is de Bosch DAS 3000 geleverd in onze innovatieve werkplaats. En natuurlijk meteen in gebruik genomen. De DAS 3000 van Bosch is een universeel hightech ADAS-kalibratiesysteem. Het systeem is geschikt voor alle verschillende automerken en modellen. Met behulp van de innovatieve software, 'communiceert' de DAS 3000 met de auto. Het systeem controleert de afstelling van de ADAS-sensoren, en kalibreert ze volgens de precieze richtlijnen van de autofabrikant. Voor uiterste nauwkeurigheid wordt zowel voor de controle als de kalibratie gebruik gemaakt van 3D-technologie.

Dankzij de 3D-cameratechnogie met geïntegreerde software wordt de afstand ten opzichte van de auto automatisch gemeten en gebeurt de uitlijning volledig digitaal. Dit zorgt voor uiterste precisie. De gebruikte 3D-technolgie is driemaal nauwkeuriger dan de reguliere lasertechnologie en vijfmaal beter dan een meting met een meetlint. De kalibratie van camera's en radars wordt hierdoor met flinke stappen verbeterd. Dit komt de werking van het ADAS-systeem, de verkeersveiligheid én jouw eigen veiligheid natuurlijk ten goede.

ADAS - Advanced Driver Assistance Systems - Bosch DAS 300

Autonoom rijden

Op dit moment is zijn autofabrikanten, innovatieve taxibedrijven (Uber) en ICT-bedrijven (Google) volop bezig met de verdere ontwikkeling van autonome voertuigen. Simpel gezegd: zelfrijdende auto's. Hierbij speelt ADAS ook een erg belangrijke rol. Naast ADAS, 'lidar' hierbij ook een onmiskenbaar component. Lidar is een optische sensortechnologie die gebruikt maakt van lichtpulsen. Hiermee kunnen autonome voertuigen de omgeving in kaart brengen. Ook dit component is geschikt voor controle en kalibratie door onze Bosch DAS 3000.