Review: Renault Twingo Electric

 

Yes, ze zijn zojuist nieuw binnengekomen, vers van de pers: deze schitterende Renaults Twingo Electric. Wij waren zo benieuwd, dat we meteen op pad zijn gegaan om de elektrische Twingo te testen. Hieronder onze ervaringen.

 

Een oude bekende

Renault is geen onbekende in de EV-wereld. Al vroeg kwamen ze op de markt met de volledig elektrische Twizy en kort daarna met de ZOE. Beide nieuwe auto’s die speciaal ontworpen zijn voor het elektrische segment. Maar nu zien we een ‘oude bekende’ terug: de Twingo!

Benzine of elektrisch?

Aan de buitenkant lijkt de Twingo Electric op de ‘normale’ Twingo zoals wij ‘m kennen. Oke, misschien zijn er een paar kleine verschillen te vinden. De uitlaat ontbreekt en je vindt een ZE-badge op de achterkant. Die staat trouwens voor Zero Emission. En dat is wat deze Twingo vooral interessant maakt.

We zien je denken…

Gaat de charme van 'de behendige stadsauto met pit' er niet van af? En het antwoord is: nee, dat is ‘ie nog steeds. Sterker nog: je raast menig benzineauto voorbij bij de verkeerslichten. Van 0 naar 50 km per uur gaat in slechts 4 seconden. En dat zorgt voor heel veel rijplezier.

Hoe ver kom je ermee?

Dat is natuurlijk altijd de eerste vraag die voorbij komt als het gaat om een volledig elektrische auto. Grappig eigenlijk, want deze vraag kom je maar heel sporadisch tegen bij een benzineauto. À fin, de compacte 22 kWh elektromotor die achterin is gemonteerd is goed voor 190 km volgens WLTP norm. Maar het leuke is dat je er nog veel meer uit kunt halen. Met de versnellingspook kun je namelijk het regeneratief remvermogen instellen. De auto slaat dan energie op die vrijkomt bij het remmen. Hierbij kun je kiezen uit 3 standen. B3 is de hoogste stand. Met deze stand kun je -vooral in de stad- veel vermogen terugwinnen, waardoor je de actieradius flink kunt verhogen (tot wel 270 km). En zeg nou eerlijk, wanneer komt het voor dat jij meer dan 200 kilometer op een dag rijdt? ;)

AC Snelladen

Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. En wanneer het toch voorkomt, is het handig als je snel weer door kunt. En dat kan met deze elektrische Twingo. In slechts 40 minuten kan de batterij van 0% naar 80% AC worden geladen. En nóg een zorg minder: op het infotainmentsysteem kun je gemakkelijk laadlocaties opzoeken en op de kaart zien tot welke plaatsen je kunt rijden met je huidige actieradius. Dit maakt elektrisch rijden een stuk eenvoudiger!

Wat wij het leukst vinden aan de Twingo Electric:

  • Een ultrakleine draaicirkel heeft

  • Nog steeds de vertrouwde Twingo rijeigenschappen bezit

  • Connect via een handige App. Hiermee kun je de Twingo op afstand bedienen
    (bijv. op afstand je airco aanzetten voor vertrek)

Kopen voor €20.750
Leaseicoon
Private lease vanaf €319 p/m
€6000 subsidie

Prijs Renault Twingo Electric

Bij AutoHaarhuis rijd je de 100% elektrische Renault Twingo heel voordelig! Naast het feit dat je aanspraak kunt maken op maar liefst €2000,- overheidssubisie die je per ingang van volgend jaar kunt terugvorderen, kun je ook nog eens direct aanspraak maken op ruim €4000,- AutoHaarhuis subsidie.
Let op: dit bedrag is reeds verwerkt in de prijs.

✓ Nieuwprijs van deze Renault Twingo Electric: €24.780;
✓ Rijklaarprijs bij AutoHaarhuis: €20.750 (inclusief ruim €4000 AutoHaarhuis subsidie);
✓ Overheidssubsidie voor particulieren per 1-1-2022 terug te vorderen: €2000;
✓ Totale kostprijs: €18.750 inclusief BTW.

Daarnaast geniet je ook van de andere financiële voordelen die elektrisch rijden met zich meebrengt, namelijk:

  • Je betaalt geen wegenbelasting tot 2025;
  • De onderhoudskosten zijn nihil;
  • Lagere verbruikskosten.

Kies voor Private Lease

Liever voor een vast maandbedrag in de Renault Twingo Electric rijden? Met Private Lease kan het. Vanaf €319 per maand staat de Twingo Electric R80 Intens voor jouw deur. Verzekering, pechhulp en APK: het is allemaal inbegrepen.

Bekijk hieronder ons private lease aanbod Renaults Twingo Electric.

Twingo Electric Black

'21 Renault Twingo

Electric R80 automaat Intens 5-drs

✓ Noir Etoile metallic
✓ Camera
✓ Apple CarPlay

Private lease vanaf €319

Op basis van 60 maanden en 6000 km per jaar

Renault Twingo Electric Red

'21 Renault Twingo

Electric R80 automaat Intens 5-drs

✓ Rouge Flamme speciale metallic
✓ Camera
✓ Cruise control

Private lease vanaf €319

Op basis van 60 maanden en 6000 km per jaar

Renault Twingo Green

'21 Renault Twingo

Electric R80 automaat Intens 5-drs

✓ Vert Pistache speciale unilak
✓ Privacy glass
✓ Clima

Private lease vanaf €319

Op basis van 60 maanden en 6000 km per jaar

Snel navigeren naar