De BMW X1 xDrive 25e Plug-in Hybrid

De meest compacte SUV van BMW nu ook als plug-in hybride

Eigenlijk heeft een plug-in hybride het beste van beide werelden. De normaal o zo dure kilometers die je bijvoorbeeld besteed aan het boodschappen doen bij de lokale supermarkt (met koude verbrandingsmotor) zijn voor deze plug-in hybrid 'piece of cake'. Goed voor je portemonnee en het klimaat. Maar je hoeft ook geen laadstress te hebben wanneer je toch een stukje verder moet rijden dan gepland. Met de X1 xDrive 25e ben je altijd op alles voorbereid. BMW maakt rijden geweldig.

BMW X1 xDrive25e Plug-in Hybrid Automaat

De BMW X1 xDrive 25e M Sport Automaat

BMW X1 xDrive25e Plug-in Hybrid Automaat

Praktisch in alle opzichten

BMW X1 xDrive25e Plug-in Hybrid Automaat

Tot wel 51 km volledig elektrisch in de praktijk!

BMW X1 xDrive25e Plug-in Hybrid Automaat

Om optimaal gebruik te maken van de hybride-aandrijflijn is het consequent opladen geen must, maar wel een aanrader: het kan je enorm schelen in je portemonnee. Dankzij de mogelijkheid om de BMW X1 op te laden via een regulier stopcontact hoef je geen dure laadpaal aan te schaffen voor thuis. In een kleine 5 uur is de accu volledig opgeladen. Natuurlijk kun je de BMW X1 ook opladen via een laadpaal, bijvoorbeeld op je werk. Op deze manier heeft de plug-in hybride slechts 3,6 uur nodig om zichzelf volledig op te laden. 

Onderin het achterste van de BMW X1 xDrive 25e ligt een 9,7kWh accupakket. Dit zorgt ervoor dat de auto behoorlijk zwaar wordt, maar door de ligging wordt ook het zwaartepunt verlaagd. Met een gecombineerd vermogen van 220 pk en 385 Nm merk je niets van het rijklare gewicht van 1820 kg. 

BMW X1 xDrive25e dashboard

De luxe opties... Of we het nu hebben over de elektrisch bedienbare achterklep (die toegang geeft tot 450 liter bagageruimte), head-up display, luxe lederen bekleding, stoel- of stuurwielverwarming, afneembare trekhaak of de BMW Connected Services: het zijn allemaal super de luxe opties die jou als bestuurder maximaal comfort bieden. Het rijden van een BMW X1 xDrive 25e bestaat immers uit meer dan alleen efficiënt rijden. Hier draagt ook het hybridesysteem zijn steentje aan bij. Zo biedt dit systeem de mogelijkheid om jouw X1 cockpit te verwarmen of koelen - voordat je instapt. Hoe handig is dat?