Het succes v.d. Peugeot 208

Ontwerp

De Peugeot 208, compact maar toch ruim, strak, maar ook weer sportief en speels. Hoe ze het doen? Geen idee! Maar bijzonder is het ontwerp van de nieuwe Peugeot 208 zeker. De gehele achterkant onderbreken door een hoogglans zwarte lijst tussen de achterlichten, een enorme zwarte grill en enorm lange verticaal lopende dagrijverlichting maakt de 208 onmiskenbaar een Peugeot. Designelementen die we al langer kennen van o.a. de Peugeot 5008, 3008 en 508. Op zijn minst een bijzonder ontwerp, helemaal met alle eerder genoemde details in een compact jasje.

Futuristisch

Wie een beetje interesse heeft in multimedia gebied heeft wellicht de “doorzichtige” beeldschermen wel eens gezien. Beeldschermen waar je als normaal glas doorheen kijkt als ze niks weergeven, iets uit sciencefiction films toch? Niet meer! De 208 heeft de door Peugeot 208 genoemde “Peugeot i-Cockpit 3D“. Zo geeft het voorste beeldscherm je snelheid en navigatiepijl weer terwijl het achterste beeldscherm de kaart weergeeft.

(Slimme) Uitrusting

 

De Allure uitvoering geeft de 208 een flink aantal mooie opties mee zoals Keyless en een Achteruitrijcamera. Alleen hoe slim deze systemen zijn kun je in de optielijst dan weer niet terug vinden. Een aantal veel duurdere auto’s worden uitgerust met een 360 graden camera. Dus een camera voor, elke zijkant en achter. De Peugeot 208 heeft dat niet, maar is wel zo slim om bij het achteruit rijden de beelden slim weer te geven als 360 graden beeld! Zo kan je je nooit meer vergissen over waar het paaltje nou ongeveer stond of hoe de stoeprand loopt.

Ook het keyless systeem is veel slimmer. Zo kan de auto zien of de sleutel in de buurt is. (Net zoals elke andere keyless auto). Alleen is de Peugeot zo slim om op basis van deze gegevens de auto zelf op- en van slot te doen. Zo hoef je als bestuurder zelf niet meer met de hand een knopje in te drukken of je hand ergens langs te halen. Voor jou als gebruiker is de auto altijd “van slot”!