Een groot succes voor Nissan, de Nissan Qashqai

Al 12 jaar een groot succes voor Nissan, de Nissan Qashqai!

Waarom? Nissan was het eerste automerk welke de nieuwe trend “crossover” in het leven heeft geroepen, in 2007 kwam de eerste generatie Nissan Qashqai, en dus de eerste crossover op de markt. Tegenwoordig heeft elk denkbaar automerk wel 1 of meerdere crossovers in het modellenscala.

Waarom is de crossover en dus de Qashqai zo succesvol? Een crossover heeft een stoer uiterlijk, makkelijke instap, veel ruimte en veel overzicht vanwege de hoge zitpositie. In tegenstelling tot de toenmalige SUV’s heeft een crossover de rijeigenschappen van een luxe sedan of stationwagen. Het enige waar je op inlevert ten opzichte van een echte SUV zijn de verregaande offroad mogelijkheden. Maar dat is voor 90% van autorijdend Europa niet relevant.

In 2019 heeft Nissan de Qashqai voorzien van een nieuwe motor, een 160pk benzine wel te verstaan. Samen met de nieuwe 7-traps dubbele koppeling automaat is dit weer een hele stap vooruit ten opzichte van de modeljaren ervoor.

Wij bieden de Nissan Qashqai momenteel onder andere aan in de N-Connecta uitvoering. Een luxe pakket waarmee de Qashqai voorzien wordt van vele extra opties zoals prachtige 18 inch lichtmetalen velgen, Keyless Entry & Go, Lane Departure warning, Grootlicht assistent, 360 graden camera, licht- en regensensor, elektrisch inklapbare buitenspiegels, Mistlampen voor, LED-achterlichten, aluminium dakrails enzovoort.