Marge auto of BTW auto?

Hans Haarhuis: “Regelmatig krijgen wij in de showroom bij AutoHaarhuis de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen een marge auto en een BTW auto. Wij voorzien je graag van de juiste informatie als het gaat om jouw toekomstige auto.”

Wat is het verschil tussen een marge auto en een BTW auto?

Hans Haarhuis: “Regelmatig krijgen wij in de showroom bij AutoHaarhuis de vraag wat nu eigenlijk het verschil is tussen een marge auto en een BTW-auto. Wij voorzien je graag van de juiste informatie als het gaat om je toekomstige auto.” Het is belangrijk om onzekerheden weg te nemen. In deze blog legt Hans uit wat het verschil is tussen deze financiële mogelijkheden.

Van BTW auto naar marge auto

Als een nieuwe auto wordt afgeleverd door de fabrikant, is dit altijd een BTW-gedragen auto. Als een particulier deze auto op naam krijgt wordt de BTW afgedragen en deze is dan niet meer terug te halen. De auto is dan een marge-auto geworden.

Zakelijke aanschaf

Bij de zakelijke aanschaf van een auto wordt deze opgenomen in de boekhouding van het bedrijf. De BTW wordt verrekend en bij verkoop van de auto wordt het restant BTW bedrag terug betaald aan de fiscus. Door middel van deze transactie blijft dit voertuig dan een BTW-auto. Als een andere ondernemer dit voertuig aan wil schaffen is deze te verrekenen bij een volgende aankoop. Als deze auto als occasion te koop wordt gezet dan valt deze auto in de categorie BTW-auto. Als de auto door een particulier wordt gekocht is en blijft dit een marge auto. Het gekochte voertuig kan dan niet meer worden omgezet naar een BTW-auto.

Particuliere aanschaf

Als particuliere rijder is het niet van belang om de twee financiële mogelijkheden te vergelijken. Er is namelijk geen mogelijkheid om de eventuele BTW die de auto terug te vragen bij de belasting. Bij het zoeken naar een passende occasion bij AutoHaarhuis kun je als particulier zowel een marge als een BTW-auto aanschaffen.

Marge auto of BTW auto

Marge auto als zakelijke aanschaf

Het wordt anders wanneer je zakelijk een occasion wilt aanschaffen. Een marge auto is dan niet voorzien van het BTW voordeel. Er is een mogelijkheid om de BTW terug te vorderen op de auto. Je bent dan wel afhankelijk van een BTW-auto. Bij AutoHaarhuis worden de prijzen van de auto’s weergegeven op basis van marge of exclusief BTW.

Meer informatie?

AutoHaarhuis helpt je graag op weg. Is het verschil tussen deze twee financiële opties nog niet duidelijk tussen een marge auto en een BTW auto? Wij leggen het je graag uit. Neem voor vragen contact met ons op.

tot 21:00
Filters toepassen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×