ADAS Kalibratie

Vrijwel alle moderne auto’s beschikken tegenwoordig over 'ADAS', de verzamelnaam voor alle rijhulpsystemen. ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) bieden jou als bestuurder ondersteuning bij het rijden. Enkele voorbeelden van ADAS zijn Lane-Assist, nachtzicht assistentie, Adaptieve Cruise Control, grootlichtassistentie, voetgangersdetectie, afstandmeters en rijbaansignaleringen. Wij hebben alle middelen in huis voor het controleren en kalibreren van jouw hulpsystemen.

Rijhulpsystemen zijn er om jou als bestuurder te ondersteunen tijdens het rijden. Ze vormen eigenlijk de zintuigen van jouw auto. Het is dus van levensbelang dat de systemen juist zijn afgesteld zodat jij ze kunt vertrouwen. Een periodieke check is daarom super belangrijk. Als gevolg van schade, een reparatie aan het onderstel of vervanging van de voorruit kunnen er storingen ontstaan in de systemen. Dan is het zaak dat jij jouw ADAS-sensoren meteen laat controleren en kalibreren om gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen.

Kalibratie is een nauwkeurige klus. Daarom is het van belang dat dit alleen wordt uitgevoerd door experts die gebruik maken van speciale apparatuur. AutoHaarhuis heeft de experts en apparatuur in huis om jouw rijhulpsystemen te kalibreren, ongeacht het merk en bouwjaar.

Auto Haarhuis werkplaats

Om te beginnen controleren wij de ADAS. Met behulp van 3D-uitlijnapparatuur kijken wij of de wielen nog in de juiste stand staan. Wanneer hier een afwijking in zit, stellen we deze bij. Vervolgens stellen wij met behulp van speciale apparatuur en uiterste precisie de systemen weer goed af volgens exacte fabriekswaardes.

De ADAS experts van AutoHaarhuis kunnen auto’s van vrijwel alle merken en bouwjaren voorzien van ADAS-kalibratie. De fabrieksgarantie blijft hierbij intact. 

Meer informatie?

Wil je je graag vrijblijvend laten informeren over het kalibreren van ADAS? Neem dan contact met ons op. Liever meteen een afspraak maken voor een periodieke controle en/of kalibratie? Plan gemakkelijk en snel jouw afspraak online.