Polestar, een nieuw merk in een vertrouwd jasje

Polestar 1

Polestar

Polestar... jaren geleden dook de naam voor het eerst op in Zweden. Bestaande Volvo modellen werden door Polestar onder handen genomen om ze klaar te stomen voor het circuit. Tot 2013 lag de focus enkel en alleen op de autosport totdat ze met de eerste productiemodellen kwamen, De V- en S60 Polestar.

In 2017 werd de Polestar 1 gelanceerd. Een coupé gebaseerd op de Volvo S90, met 600pk, een 2.0 liter benzine motor in een prachtige coupe lijn. Deze zal je niet vaak tegenkomen met een minimale nieuwprijs van € 159.900,-.

Polestar 2

Polestar 2

In het ontwerp van de Polestar 2 zie je de unieke designkeuzes overal terug. Alles wat onbelangrijk is, hebben ze weggelaten. Elk onderdeel hebben ze opnieuw bekeken, van de zijspiegels tot de bekleding in het interieur. Het resultaat is een auto waarin elk detail is ontworpen voor 100% puur rijplezier.

Polestar 2 achterkant

Geen uitvoeringen, maar "Design thema's"

Shanghai

Dit thema met de naam 'Shanghai' is geïnspireerd door de Aziatische wereldstad en doet daar met zijn heldere lijnen, scherpe contrasten en aandacht voor hoeken en details ook aan denken. Omdat bijna alle chroom is weggelaten, is de tegenstelling tussen de kleuren en materialen nog groter, waardoor de Shanghai er futuristisch uitziet.

 

London

Door de combinatie van tijdloze stijl en compromisloze geestdrift herinnert het thema 'London' aan de gelijknamige stad. Het gereconstrueerde hout van de panelen doet denken aan de wedergeboorte van het oude in iets nieuws.

 

Berlin

Het thema heet 'Berlin', omdat het de schoonheid van het meedogenloze uitdrukt. Met zijn monochrome bekleding en strak op de toekomst gerichte blik geeft de Berlin een nieuwe definitie aan topkwaliteit. De ontwerpers zijn niet gezwicht voor de verleiding om té ingewikkeld te doen. Dit is productdesign toegepast op een auto.

bron: Polestar

Pixel Technologie

Uitrusting

Pixel Technology, Google+ Infotainment, Always Online of Co-piloot; allemaal begrippen waarmee de Polestar standaard mee geleverd wordt. Uitgerust, vermaakt en veilig onderweg is bij de Polestar standaard inbegrepen. Ofwel, Harman Kardon in je oren, 408pk onder je voet en 450km met één acculading.