Banden vervangen

Zijn jouw banden versleten, uitgedroogd of beschadigd? Dan is het verstandig om deze te vervangen voor een nieuwe set. Of je nu op zoek bent naar zomer-, winter-, of 4-seizoenenbanden: bij AutoHaarhuis ben je voor iedere band aan het juiste adres.

Wanneer banden vervangen?

Je dient je banden te vervangen wanneer deze niet meer voldoen aan de wettelijke Europese eisen van 1,6 mm. Wanneer je banden niet meer voldoen aan deze eis, wordt je auto dan ook niet goedgekeurd voor de APK. Bij AutoHaarhuis adviseren wij om je banden uiterlijk bij een profiel van 2 mm te vervangen, omdat je remweg beneden dit peil aanzienlijk langer wordt en je meer risico loopt op aquaplaning. 

En hoe zit het met winterbanden?

Bij winterbanden ligt het anders. Wanneer je de grens van 4 mm bereikt hebt, mogen winterbanden feitelijk geen winterbanden meer genoemd worden. In bepaalde landen zoals Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Scandinavië is het wettelijk verplicht om in de winterperiode te rijden met winterbanden óf all-seasonbanden met M&S opschrift en het sneeuwvloksymbool. Wanneer je in één van deze landen rijdt terwijl je winter- of all-seasonbanden niet voldoen aan de minimale 4 mm, kun je rekenen op een boete. 

Hoe weet je dat je de slijtagegrens bereikt hebt?

Dit kun je zien aan de slijtage-indicatoren op de band: de kleine rubberen blokjes met de letters TWI (zomerbanden) of WWI (winterbanden) erbij. Is het profiel tot de slijtage-indicator versleten? Dan is het wettelijke limiet bereikt en dien je je banden te laten vervangen.

Twijfel je of jouw banden nog goed zijn?

Laat je banden gratis door ons controleren op bandenspanning, profieldiepte en bandenslijtage. Plan een afspraak of kom langs bij een van onze vestigingen.

Op zoek naar een nieuwe set banden?

Selecteer jouw bandenmaat en maak een keuze uit de verschillende merken en soorten. 

Onze 8 bestverkochte bandenmerken:

  1. Michelin
  2. Continental
  3. Vredestein
  4. Bridgestone
  5. Goodyear
  6. Dunlop
  7. Pirelli
  8. Hankook

Wist je dat...

Wij een geheel pakket aan bandenservices bieden? Je kunt óók bij ons terecht voor banden wisselenmontagebalanceren en (3D-)uitlijnen. Je huidige banden kun je stallen in het AutoHaarhuis bandenhotel

Meer informatie? Bel een van onze vestigingen, of stel je vragen door onderstaand contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

Contactformulier