Trekhaak Montage

Ben jij regelmatig in de weer met een aanhangwagen? Of ga je er wel eens op uit met een fietsendrager? Dan is een trekhaak reuzehandig! Je hebt keuze uit verschillende trekhaken. Onze specialisten adviseren je graag bij het maken van de juiste keuze voor jouw situatie. Een passende trekhaak voor jouw auto én jouw wensen. Trekhaak montage: vakkundig en snel bij AutoHaarhuis.  

Hoe vaak heb jij een trekhaak nodig? En waarvoor? Dat zijn vragen die je jezelf kunt stellen voor het maken van de juiste keuze. Ga je er wekelijks op uit met een aanhanger, fietsendrager of caravan? Dan is een vaste trekhaak ideaal. Dit is een trekhaak welke vast zit aan jouw auto. Je kunt 'm zelf niet gemakkelijk (de)monteren. 

Vaste trekhaak
 • Permanent beschikbaar
 • Voordeliger dan de andere typen trekhaken
 • Gaat de gehele levensduur van de auto mee
 • Onderhoudsvrij
 • Passend en geschikt voor elk type aanhanger/fietsendrager

Gebruik jij de trekhaak regelmatig, maar vind je het design van je auto erg belangrijk en wil je optimaal gebruiksgemak? De wegdraaibare trekhaak biedt jou deze combinatie. In opgeborgen toestand wijst niet op de aanwezigheid van een trekhaak onder jouw auto, maar met een simpele handbeweging is de trekhaak al klaar voor gebruik. 

Wegdraaibare trekhaak 2
 • Wegdraaibaar en hierdoor onzichtbaar
 • Direct beschikbaar
 • Zelfde kracht als een vaste trekhaak
 • Onderhoudsvrij
 • Niet voor alle auto's beschikbaar

Ga je minder gebruik maken van de trekhaak? Dan is een afneembare trekhaak handiger. De afneembare trekhaak kan zelf 'in een handomdraai' ontkoppeld worden wanneer je deze niet gebruikt. 

Afneembare trekhaak
 • Afneembaar
 • Zelfde kracht als een vaste trekhaak
 • Anti-diefstalslot
 • Hoor- en zichtbare vergrendeling
 • Onderhoudsvrij

Er zijn auto's die volgens de fabrieksvoorschriften niet mogen trekken. Dit betreft meestal elektrische-, hybride- of compacte stadsauto's. Voor deze groep wordt geen vaste trekhaak ontwikkeld. Toch kunnen deze auto's wel 'dragen'. Speciaal voor deze auto's, is er de fietsendragerhaak. Dit betreft een afneembare trekhaak die niet kan trekken, maar wel kan dragen. Hier passen de meest gangbare fietsendragers op. Zo kun je er toch op uit met de fietsendrager, wanneer jouw auto binnen dit segment past. 

Meer informatie?

Weet je al welke trekhaak je wilt? Vraag dan een offerte aan of maak meteen een afspraak in onze online agenda. Twijfel je nog tussen de drie verschillende trekhaken? Neem contact op of kom langs voor deskundig advies. 

Veelgestelde vragen over trekhaken

Wat is een 13-polige stekker?

Een 13-polige stekker is tegenwoordig de meest voorkomende stekker die we tegenkomen bij trekobjecten. De stekker van het trekobject (aanhanger, caravan, boot- of paardentrailer) wordt aangesloten op jouw auto middels de 13-polige stekkerdoos. Deze bevindt zich naast jouw trekhaak. Op deze manier worden de functies van de auto gekoppeld aan de functies van het trekobject. Bijvoorbeeld de achteruitrijlichten en constante stroom.

Mijn trekhaak is kapot gegaan, wat nu?

Wanneer jouw trekhaak kapot is gegaan, kun je het beste een afspraak maken om het defect te laten beoordelen. Wij zullen vrijblijvend voor jou in kaart brengen welke stappen er nodig zijn om het probleem te verhelpen.

Kan ik mijn vaste trekhaak tijdelijk ontkoppelen?

In de praktijk is dit mogelijk omdat de kogel (het zichtbare gedeelte van de trekhaak) vast zit met een aantal sterke moeren en bouten. We raden je alleen sterk af om dit te doen. Tijdens de montage van de trekhaak zet de monteur deze moeren vast met onder door de autofabrikant voorgeschreven druk. Die druk is bepaald om jou veiligheidsgarantie te bieden. Als je de trekhaak verwijdert, bestaat de kans dat je de terugplaatsing niet correct doet. Door trillingen tijdens het rijden kunnen de moeren en bouten dan loslaten, met alle gevolgen van dien. Wil je ondanks deze waarschuwing toch de haak afkoppelen? Dan raden wij aan dit te laten uitvoeren door een gecertificeerde monteur.

Is mijn trekhaak meeverzekerd met mijn auto?

Nee, jouw trekhaak is niet meeverzekerd met jouw auto. Je zult de aanschafwaarde van de trekhaak apart op moeten geven bij jouw verzekeraar. Op deze manier is jouw trekhaak tegen een iets hogere maandpremie 'gewoon' meeverzekerd. Wanneer jouw verzekeraar niet van de trekhaak op de hoogte is, wordt de waarde hiervan niet vergoed als er sprake is van schade of diefstal.  

km

Kan er een trekhaak onder mijn auto?

Dat verschilt natuurlijk per auto! Om zeker te weten of er een trekhaak onder jouw auto kan worden gemonteerd, kan je altijd contact met ons opnemen - onze adviseurs voorzien je graag van advies!