Vacature Eerste Autotechnicus / Diagnose specialist

Ben jij degene die wij zoeken? - Jij hebt een passie voor auto's. En je bent technisch ijzersterk. Daarom is iedere auto bij jou in goede handen. Jij zorgt ervoor dat auto’s van onze klanten in topconditie zijn, en je gaat complexe storingen niet uit de weg. Ambitieus als je bent, wil je altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken en je vindt het gaaf om je kennis te blijven verbreden door het volgen van cursussen… Dan ben je bij AutoHaarhuis aan het juiste adres! Voor onze vestigingen in Almelo & Geesteren zijn wij op zoek naar een Eerste Autotechnicus/Diagnose Specialist, bij voorkeur met APK bevoegdheid.

Locatie
Geesteren/Almelo
Afgestudeerd
MBO
Contractduur
Fulltime

Het is donderdag, kwart voor acht in de ochtend. Je begint de dag met een goede kop koffie samen met je collega’s en je bespreekt de dag. Gelukkig heb je gisteren de planning alvast doorgenomen voor vandaag, dus je weet precies wat je voor vandaag te wachten staat. Vervolgens open je laptop en klok je digitaal in. Dan is het tijd voor de eerste klus van vandaag. Je start met het uitvoeren van een onderhoudsbeurt aan een Renault MEGANE van nog geen twee jaren jong. Je maakt een korte proefrit om te luisteren/voelen of de auto verder in topconditie is. Je merkt dat de banden wat bijgeluiden hebben. 

Eenmaal terug bij AutoHaarhuis rijd je de auto de Hightech Hunter teststraat in. De auto wordt binnen enkele minuten gecontroleerd op de profieldiepte van de banden, bandenslijtage, het functioneren van de remmen, de staat van de schokbrekers, uitlijning van de auto, speling op het onderstel, aftelling van de LED-koplampen etc. Ideaal! Je ontdekt dat de auto toe is aan uitlijning. Je koppelt het rapport meteen aan het dossier zodat de werkplaatsreceptionist je ondervindingen kan afstemmen met de klant.

Na de koffiepauze verricht je de onderhoudsbeurt ontvang je akkoord van de klant: tijd voor de uitlijning. Ondertussen ondersteun je de stagiaire even met een bandenwissel. Want het is altijd leuk om je medecollega’s wat te leren! Vervolgens begin je aan je volgende klus: er is een storing gemeld bij de 100% elektrische Jaguar iPace. Nu is het aan jou om de diagnose te stellen en het probleem te verhelpen. Je begint natuurlijk wederom met een proefrit (en dat is zeker geen straf ;)). Bij terugkomst plaats je de moderne diagnoseapparatuur op de auto en achterhaal je de storing: de auto is toe aan een software update. Natuurlijk hoef je dit bij AutoHaarhuis niet uit te besteden: je voert de update zelf uit m.b.v. Pass Thru. Natuurlijk komt hier heel wat bij kijken, maar gelukkig heb jij hier alle kennis van door de Pass Thru cursus van afgelopen week.

Na de lunch staat er een verkochte auto voor jou in de planning om klaar te maken: een BMW X5 uit het bouwjaar 2022. Je checkt wat de verkoper met de koper heeft afgesproken en je werkt de checklist netjes af zodat de auto voor een langere tijd in topconditie verkeert. Vervolgens begin je aan de grote opdracht: een afneembare trekhaak moet onder deze BMW worden gemonteerd…

Het einde van de dag is in zicht. De werkplaats wordt netjes opgeruimd en de auto’s worden nog even goed gewassen voordat ze weer worden opgehaald door- of worden thuisgebracht bij tevreden klanten. Want tevreden klanten: daar doen we het immers voor! Jij ook?

  • Werkervaring als eerste autotechnicus;
  • MBO-4 diploma Motorvoertuigentechniek;
  • APK bevoegdheid;
  • Rijbewijs B.

Onze ideale kandidaat is technisch ijzersterk, zelfstandig en gedreven. Daarnaast vind je het leuk om te werken aan nieuwe en zeer jong gebruikte auto's van verschillende merken. Je bent gemotiveerd om jouw kennis te blijven verbreden op jouw vakgebied.

Geesteren

AutoHaarhuis is een full-service autobedrijf die in 60 jaar tijd is uitgegroeid tot een regionaal begrip. Een bedrijf met verschillende bedrijfstakken, meerdere vestigingen, ruim 40 medewerkers, jarenlange ervaring en nog altijd volop aandacht voor vernieuwing. Innovatief en altijd volop in beweging.

Naast een afwisselende functie bieden wij jou ook een plezierige werkomgeving waar jouw ontwikkeling voorop staat. Verder kun je rekenen op:

  • Een hecht team met leuke collega’s;
  • De kans om jezelf verder te ontwikkelen d.m.v. het volgen van cursussen/opleidingen;
  • Een werkplaats met de beste en meest moderne gereedschappen en technologieën;
  • Doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf;
  • Een marktconform salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden.
Barry

Barry Hegeman

Aftersales Manager

Kun jij jezelf helemaal vinden in deze vacature?
Solliciteer direct! Stuur je CV en korte motivatie naar Barry Hegeman en wie weet wordt jij onze nieuwe collega.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt zeker niet op prijs gesteld.