Winterklaar Weken

De herfst is begonnen. De dagen worden kouder, donkerder en natter. Tijd voor de Winterklaar Weken! Zijn je banden nog in orde? En werken je ruitenwissers nog naar behoren? Wellicht heb je tijdens de vakantieperiode veel kilometers afgelegd en zijn je banden en ruitenwissers toe aan vernieuwing. Dan is dit het moment: van 21 oktober t/m 31 december 2021 vinden de Winterklaar Weken plaats bij AutoHaarhuis. Bij de aankoop van een nieuwe set winter- of all-seasonbanden krijg je een nieuwe set ruitenwissers cadeau! Is jouw auto al winterklaar?

Hoe werkt deze actie?

  1. Bestel je nieuwe winter- of all-seasonbanden online of neem contact met ons op voor advies op maat;
  2. Maak online een werkplaatsafspraak om je nieuwe banden te laten monteren;
  3. Vul als opmerking: ACTIE in;
  4. Tijdens je bandenafspraak monteren wij GRATIS een nieuwe set ruitenwissers.

Veelgestelde vragen over de Winterklaar Weken

Wanneer moet ik mijn winter- of all-seasonbanden vervangen?

Wanneer je de grens van 4 mm bereikt hebt, mogen winterbanden feitelijk geen winterbanden meer genoemd worden. In bepaalde landen zoals Duitsland, Luxemburg, Oostenrijk, Frankrijk, Zwitserland en Scandinavië is het wettelijk verplicht om in de winterperiode te rijden met winterbanden óf all-seasonbanden met M&S opschrift en het sneeuwvloksymbool. Wanneer je in één van deze landen rijdt terwijl je winter- of all-seasonbanden niet voldoen aan de minimale 4 mm, kun je rekenen op een boete. 

Hoe weet je dat je de slijtagegrens bereikt hebt?

Dit kun je zien aan de slijtage-indicatoren op de band: de kleine rubberen blokjes met de letters TWI (zomerbanden) of WWI (winterbanden) erbij. Is het profiel tot de slijtage-indicator versleten? Dan is het wettelijke limiet bereikt en dien je je banden te laten vervangen.

Bij welke vestigingen van AutoHaarhuis kan ik terecht?

Je bent van harte welkom bij beide AutoHaarhuis vestigingen. Online maak je gemakkelijk een afspraak bij een AutoHaarhuis vestiging naar keuze.

Twijfel je of jouw banden nog goed zijn?

Laat je banden gratis door ons controleren op bandenspanning, profieldiepte en bandenslijtage. Plan een afspraak of kom langs bij een van onze vestigingen.