Een elektrische auto leasen: wat komt er allemaal bij kijken?

achterzijde mokka

De laadpaal

Als je in een elektrische auto rijdt is het natuurlijk prettig om thuis een laadpaal te hebben. Bij Haarhuis Autolease is het mogelijk om de laadpaal mee te nemen in het leasecontract! Dit houdt in dat de laadpaal niet in één keer betaald hoeft te worden, maar dat de kosten worden verdeeld over de maandelijkse leasetermijnen. 

Haarhuis Autolease werkt nauw samen met betrouwbare partners die je van A tot Z op het gebied van laadpalen! 

ioniq 5

Fiscale voordelen

Om te beginnen is een elektrische auto vrijgesteld van BPM en wegenbelasting! Als zakelijk rijder profiteer je van een verlaagde bijtelling ten opzichte van conventionele brandstoffen! In onderstaande tabel staan de bijtellingspercentages weergegeven (let op: dit zijn de bijtellingspercentages van 2022! De bijtellingspercentages van 2021 vallen lager uit. Meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op!

 

Bijtellingspercentage Fiscale waarde
16% tot en met €35.000,-
22% vanaf €35.000,-

 

Ford Mustang Mach-E

Elektrisch rijden: Hoe zit het met de actieradius?

Er is nogal wat onduidelijkheid over de actieradius van elektrische auto's. De actieradius is in eerste instantie natuurlijk afhankelijk van het accupakket. Daarnaast zijn factoren als buitentemperatuur en rijgedrag van grote invloed op het rijbereik. Auto's met een indrukwekkende actieradius zijn bijvoorbeeld de Kia Ev6 en de Skoda Enyaq

id3

Subsidie elektrische auto 2022

Wellicht komt de term SEPP (subsidie elektrische personenauto particulieren) je bekend voor. De subsidie elektrische auto is voor nieuwe auto's €3.350,- en voor gebruikte auto's €2.000,-. Voor nieuwe auto's is de subsidiepot voor 2022 volledig leeg, voor gebruikte auto's is er nog €480.000,- beschikbaar (stand 30 juni 2022). Een belangrijke voorwaarde om aanspraak te maken op de subsidie is dat de fiscale waarde niet hoger mag zijn dan €45.000,-.