Banden wisselen

De juiste banden maken het verschil. Daarom is belangrijk dat je banden per seizoen tijdig worden gewisseld. Zo ervaar jij altijd maximale grip en voorkom je overmatige slijtage aan jouw banden.

Zomerbanden

Zomerbanden presteren het  beste onder temperaturen boven de 7 graden. Ze worden daarom vaak geplaatst in de lente, wanneer de temperaturen stijgen. Meestal is dit in maart, de maand van de zomertijd. Ze worden weer gewisseld met winterbanden wanneer de winter langzaam aanbreekt. Meestal is dit in oktober, de maand van de wintertijd. Dus: je zomerbanden horen eronder te zitten vanaf zomertijd tot de wintertijd. Meteen een mooi geheugensteuntje!

Winterbanden

In tegenstelling tot zomerbanden, presteren winterbanden het beste bij temperaturen onder de 7 graden, bij sneeuw en ijs. Daarom geldt precies het omgekeerde voor winterbanden: ze worden meestal geplaatst wanneer zomerse temperaturen plaats maken voor winterse temperaturen (oktober) en worden ze gewisseld tegen zomerbanden wanneer de temperaturen weer stijgen (maart).

All-seasonbanden

All-seasonbanden bezitten zowel de eigenschappen van zomer- als winterbanden. Daarmee zijn ze geschikt voor gemiddelde weersomstandigheden, en is wisselen niet nodig tenzij het profiel niet meer voldoet aan de wettelijke eisen.

Let wel: all-seasonbanden zijn een compromis tussen zomer- en winterbanden. Hierdoor bieden ze niet de maximale grip en veiligheid die zomer- en winterbanden wel bieden. Toch zijn ze zeker geschikt wanneer je je in een land bevindt waar het weer wisselvallig, maar niet te extreem is. Nederland dus ;).

Bandenhotel

Jouw zomer- of winterbanden laten opslaan per seizoen? Speciaal voor jouw banden is het AutoHaarhuis bandenhotel in het leven geroepen. Na een grondige reiniging worden jouw banden hier onder perfecte omstandigheden gestald. Op deze manier blijven jouw banden in topconditie.

Wist je dat...

Wij een geheel pakket aan bandenservices bieden? Je kunt óók bij ons terecht voor banden vervangenmontagebalanceren en (3D-)uitlijnen. Je huidige banden kun je gratis laten opslaan in het AutoHaarhuis bandenhotel

Meer informatie? Bel een van onze vestigingen, of stel je vragen door onderstaand contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen.

Contactformulier