Remblokken vervangen

De remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van je auto.
Goede remmen – bestaande uit remschijven en remblokken – zorgen ervoor dat je veilig en snel tot stilstand komen. Een remblok bestaat uit een metalen plaat waar een hitte- en wrijvingsbestendig voeringsmateriaal op gelijmd is. Tijdens het remmen worden de remblokken tegen de draaiende schijven aangedrukt om tot stilstand te komen. Het is verstandig om je remblokken regelmatig te laten controleren op slijtage. Wij voorzien je graag van meer informatie.

Veelgestelde vragen over remblokken vervangen

Wat zijn remblokken en wat doen ze?

Een remblok bestaat uit een dragerplaat (metalen plaat), een hittebestendige wrijvingsvoering en soms tot wel meer dan tien andere elementen. Wanneer je het rempedaal in je auto indrukt om te remmen, duwen de remklauwen de blokken tegen de schijven aan. Op deze manier kan een auto afremmen en tot stilstand gebracht worden.

Wanneer moet ik mijn remblokken vervangen?

Wanneer de minimale dikte van 3 millimeter is bereikt, zijn je remblokken versleten en is het tijd om ze te vervangen. 

De volgende klachten kunnen zich voordoen:

 • Je auto remt minder goed (mogelijk door versleten remschijven)
 • Je auto begint tijdens het remmen te rillen (mogelijk door versleten remschijven)
 • Tijdens het remmen hoor je een schurend geluid
 • Tijdens het remmen hoor je een piepend geluid
Wat kost remblokken vervangen?

De prijzen voor het vervangen van een nieuwe set remblokken (voor of achter) zijn afhankelijk van het merk en type auto, en van de remblokken die gekozen worden. Vanaf €79 kun je jouw remblokken laten vervangen bij AutoHaarhuis. Wanneer je te lang doorrijdt met versleten remblokken, is de kans groot dat je samen met de remblokken ook de remschijven moet vervangen. Hierdoor ben je aanzienlijk duurder uit.

Op dezelfde as (voor of achter) moeten altijd links én rechts de remblokken vervangen worden. Anders krijg je een ongelijke remwerking

Welke remblokken voor mijn auto?

Net zoals bij veel andere auto-onderdelen, kun je bij remblokken kiezen uit originele en analoge remblokken. Originele merkremblokken hebben duidelijk veel pluspunten, maar hun prijs ligt ook twee keer zo hoog als vergelijkbare blokken. Analoge remblokken van hoge kwaliteit doen nauwelijks onder voor originele componenten, en dat tegen een lagere prijs. Let wel: wanneer er nog fabrieksgarantie voor jouw auto geldt, raden we aan om originele merkblokken te laten monteren. Op deze manier blijft de fabrieksgarantie van kracht.

Onze top 10 beste remblokfabrikanten

 • Brembo (bedoeld voor sportwagens)
 • Ferodo (bedoeld voor sportwagens)
 • Bosch (voor dagelijks gebruik)
 • ATE (bestand tegen temperaturen van 800 graden Celcius)
 • TRW (voor dagelijks gebruik)
 • STARK (voor dagelijks gebruik)
 • Textar (voor dagelijks gebruik)
 • Lucas (voor dagelijks gebruik)
 • Jurid (originele merkblokken voor veel automerken)
 • Remsa (voor dagelijks gebruik)

Uiteraard adviseren we je graag als het gaat om het kiezen van de juiste remblokken voor jouw auto. Neem contact op en bespreek de mogelijkheden, of vraag vrijblijvend een offerte aan door het formulier hieronder in te vullen.

Remblokken vervangen bij AutoHaarhuis

Wil jij de remblokken van je auto laten vervangen? Dan ben je bij AutoHaarhuis aan het juiste adres. Onze ervaren monteurs zorgen ervoor dat jouw remblokken op een vakkundige manier worden vervangen. Twijfel je of jouw remblokken toe zijn aan vervanging? Wij stellen graag vrijblijvend een diagnose.

Offerte aanvragen voor remblokken vervangen

km