Ruitenwissers vervangen

Zijn je ruitenwissers aan vervanging toe? Of twijfel je of je ruitenwissers aan vervanging toe zijn? Laat je ruitenwissers controleren bij onze vestiging in Geesteren of Almelo. 

Wanneer ruitenwissers vervangen

Ruitenwissers dienen vervangen te worden wanneer je één of meerdere van de volgende klachten opmerkt:

  • Strepen. Wanneer je ruitenwissers strepen achterlaten, is het rubber van de ruitenwissers waarschijnlijk beschadigd of versleten. 
  • Haperen. Wanneer je ruitenwissers haperen, drukt het blad niet hard genoeg of ongelijkmatig tegen de voorruit. Dit kan het gevolg zijn van beschadiging of slijtage, maar ook van verkeerde montage.
  • Piepend geluid. Wanneer je een piepend geluid opmerkt, betekent dit dat het rubber van de ruitenwissers waarschijnlijk beschadigd of versleten is. Of de verbindingen van de bladhouder zijn losgelaten.

Hoe vaak ruitenwissers vervangen

Hoe vaak je de ruitenwissers van je auto moet vervangen, is sterk afhankelijk van het aantal kilometers dat je rijdt, en de weersomstandigheden waarin je rijdt. Realiseer je wel dat ruitenwissers niet alleen slijten door het gebruik, maar ook verouderen door UV-straling, vervormen door hitte en minder flexibel worden door koude. Ons advies is om je ruitenwissers jaarlijks te vervangen. Wanneer je één of meerdere van bovenstaande klachten ondervindt, raden we het ook aan om ze te vervangen.

Ruitenwissers vervangen bij AutoHaarhuis

Werken je ruitenwissers niet meer goed? Dan ben je bij AutoHaarhuis aan het juiste adres. Wij hebben verschillende ruitenwisserbladen van verschillende formaten en merken op voorraad. Wij geven je graag advies over de mogelijkheden. Ook is het mogelijk om ze direct te vervangen in onze werkplaats. Reserveer eenvoudig en snel jouw ruitenwissers om er zeker van te zijn dat we ze meteen kunnen vervangen.